GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ocak 2022 Cuma 11:29

İzmir'in zehir bilançosu!

İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları ile ilgili konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in uyuşturucu tacirleri tarafından hedef gösterildiğine vurgu yaparak, 1 buçuk yıl içerisinde 25 bin 783 uyuşturucu operasyonu gerçekleştiğini belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği kent genelinde gerçekleştirilen narkotik operasyonları ve terör ile mücadele operasyonları sonrası İzmir İl Emniyet Müdürü'nün de katılımları ile basın mensupları ile bir araya geldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de katıldı. Toplantıda, İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu baskınları hakkında bilgi verilirdi.

UYUŞTURUCU TACİRLERİ TARAFINDAN İZMİR'İN HEDEFLENDİĞİNİ GÖSTERİYOR
Toplantıda ana gündem maddesi olan uyuşturucu ile mücadele ile ilgili Vali Köşger,  "Bugün burada temel odağı narkotik ve uyuşturucu ile mücadele olan 2021 yılının değerlendirmesini yapıyoruz. Ben İzmir'e atanalı 1,5 yılı geçmiş durumda.  İzmir içinde Jandarma Emniyet ve Sahil güvenlik 25 bin 783  operasyon yaptı.İzmir'in tespit ettiğimiz temel sorunlarından bir tanesi uyuşturucu. Uyuşturucu şehrimizde yaygın durumda. İzmir'de uygulanan Narko Alan uygulamasını günün şartlarına göre revize ederek 2 bine yakın polis eşgüdüm içinde sahada belli alanlarda dezavantajlı bölgeleri baskılamaya çalışıyorlar.

Genç yavrularımızın uyuşturucuya erişimi engellemek için insan üstü gayret gösteriyorlar Bu operasyonların içinde hem emniyetimiz hem jandarmamız da belirttiği gibi yakalama oranları yüksek. İzmir'in uyuşturucu tacirleri tarafından hedeflendiğini gösteriyor. Bunu engellemek için bütün gayreti gösteriyoruz. Uyuşturucu ile ilgili sıkıntının temeli, mücadelenin esasi gençlerimizi buna bulaştırmamak. Bulaştıktan sonra veya bağımlı hale geldikten sonra 10 gençten ancak 1'inin rehabilite edebiliyoruz. Her türlü tedavisi uygulanmasına rağmen 10 gençten 1 tanesini tedavi edebiliyoruz...

KRONİK SIKINTILAR MEVCUT
Esas olarak amacımız; bu gençleri uyuşturucuya bulaştırmadan memlekete hayırlı hale getirmek. Bunu sağlamak için ihbar hatlarımız var, uygulamalarımız arttırdık. 921 metruk bina tespit edildi ve 387 bina yıktırıldı. 339 binanın giriş kapatıldı, geri kalanlar ile ilgili işlemler devam ediyor. Gençlik koridorundan çocuklarımızı uyuşturucuya bulaştırmadan geçirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için şehir merkezindeki dezavantajlı bölgelerdeki okullarla iletişime geçiyoruz ve muhtemel sıkıntısı olan gençlerimize bir sistem uyguluyoruz ve kendi yetenekleri çerçevesinde destekleyerek çocuğu iş, güç sahibi yapmaya çalışıyoruz. Bazı durumlarda ise kronik sıkıntılar var. Birkaç kuşak devam eden sorunlar var. Anne baba uyuşturucudan cezaevine girmiş ve çocuk onu görüyor... Rehabilite edilse de çıktığında bazı yerler iş vermekte tereddüt ediyor ve kısır döngüye giriyor sonuçta" diye konuştu.