GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Şubat 2017 Cuma 14:26

İzmir’in yeni rektörü ilk ziyaretini Başbakan’a yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir Demokrasi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyarette, Tunçsiper’e eşi ve AK Parti’nin iki milletvekili eşlik etti.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne başvuru yapan 43 isim arasından rektör olarak atadığı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. İzmir’in Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi, Yüksek Teknoloji üniversitelerinden sonra Bakırçay Üniversitesi ile birlikte kurulan İzmir Demokrasi Üniversitesi (eski İzmir Üniversitesi) rektörü görevine başladı.  Tunçsiper, Eski Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper’i de yanına alarak Çankaya Köşkü’ne gitti. Başbakan Binali Yıldırımla görüşmesinde kendisine AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve Hüseyin Kocabıyık da eşlik etti. Rektör, Tunçsiper, FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle kapatılan eski İzmir yeni Demokrasi Üniversitesi hakkında Yıldırım’a bilgi verdi.

BALIKESİR’DEN İZMİR’E
Uzun yıllar Balıkesir Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren ve 3 dönem rektörlük için aday olan Tunçsiper, 2006’da üniversitedeki seçimde ve YÖK sıralamasında birinci oldu, ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmadı. 2010’daki rektörlük seçimlerinde ikinci oldu, YÖK tarafından ikinci sırada aday gösterildi. Bu kez de dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül rektör olarak atamadı. 2014 yılında da rektörlük seçimlerine katılan ve yine ikinci olan, ancak YÖK tarafından üçüncü sırada aday gösterilen ve yine rektörlük koltuğuna oturamayan Tunçsiper, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atamasıyla İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin rektörlük koltuğuna oturdu.  Adalet Partisi eski Gaziantep Milletvekili ve senatörü Mehmet Kılıç’ın kızı ve Eski Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper’in eşi olan Bedriye Tunçsiper, 2011 yılında AK Parti’den aday adayı olmuş ancak meclise girememişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama kararının ardından Prof. Tunçsiper, “Rektörlük önemli bir görev. Sayın Cumhurbaşkanımız takdir etmiş, dolayısıyla bize verilen bu sorumluluğu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Uzun dönem mücadelem oldu ama nasip bugüneymiş” açıklaması yapmıştı.