GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2020 Pazartesi 08:58

İzmir’in yeni hafta raporu: Yağmur, fırtına, kar…

İzmir yeni haftaya yağışlı ve rüzgarlı bir havada uyandı. Gece saatlerinden itibaren ise yüksek kesimlerde ise kar yağışı var.

EGEDESONSÖZ- Ege Denizi’nde oluşan alçak basıncın etkisi gece saatlerinden itibaren yağışlı ve rüzgarlı hava kente hakim oluyor.

Rüzgar kent genelinde kendisini iyice hissettirecek ve özellikle kıyı kesiminde “fırtına” şeklinde esecek. Rüzgarın hızının Bergama, Kınık, Dikili, Aliağa ve Urla çevrelerinde 80 km'ye, Foça, Karaburun ve Çeşme çevrelerinde 100 km'ye, deniz açıklarında ise 110-120 km'ye kadar çıkacak. Fırtına ile birlikte çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi riski bulunuyor. Diğer yandan şehir için vapur ulaşımında da aksamalar meydana geliyor.

Fırtına gece etkisini azaltacak ancak Salı ve Çarşamba günü poyraz fırtınaya yakın bir şekilde esmeyi sürdürecek.

YÜKSEKLERDE KAR VAR
Yüksek kesimlerde ise kar yağışı gece saatlerinden itibaren başladı. Yenilenen hava tahminlerinden edinilen bilgiye göre kar yağışı olasılığı kent merkezlerinden yüksek tepelere kaydı. Bozdağ, Spil Dağı, Bergama, Kınık, Kemalpaşa, Bornova, Tire, Karabağlar ve Kiraz'ın yüksek köyleri ile Yamanlar Dağı civarında yoğun kar yağışı var. Yağışlar yer yer tipi şeklinde kendisini gösterecek.

Yağışlar Salı öğleden sonra ise kenti tamamen terk edecek.

Kent merkezi için 5 günlük hava raporu: