GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Ocak 2018 Pazartesi 14:16

İzmir'in turizm cennetine taş ocağı vizesi!

Seferihisar’ın doğal güzellikleriyle bilinen Kuyucak Köyü’nde taş ocağı ve kırma eleme tesisine vize çıktı. Çetin Dampa adına kayıtlı ruhsat izni üzerinden açılacak ocaktan kireç taşı çıkartılacak.

EGEDESONSÖZ- Seferihisar’ın Menderes sınırlarında yer alan Orhanlı ve Kuyucak Köyleri’nin taş ocağı ve mıcır tesisleriyle ilgili sınavı sürüyor. Mahkeme kararlarına rağmen ÇED izinlerinin verildiği şevketibostan cenneti Orhanlı’da köylüler defalarca eylemler yapmıştı. Menderes’in Yeniköy Köyü’nden geçilerek gidilebilen Orhanlı yolu üzerindeki komşu köy Kuyucak da aynı tehlikeyi yaşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran müteahhit Çetin Dampa, çalışma ruhsatı kendisine ait alanda kalker ocağı kırma eleme tesisi kuracak.  Kuyucak Köyü, Yarlan Tepesi mevkiinde yaklaşık 20 hektarlık  alanında, yıllık 390 bin ton malzeme çıkartacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden 28 Haziran 3013’te alınan işletme ruhsatına dayanılarak yapılan başvuru kabul edildi. Orman ve tarım alanlarında kalan ruhsata tabi alanda kısa sürede çalışmalar başlayacak.

Daha önce Orhanlı’da verilen taş ocağına karşı eylem yapan köylüler yürüyüş gerçekleştirmişti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz Seferihisar'ı ‘Sakin Şehir Birliği’ne dahil etmeyi düşündüğümüzde amacımız, burayı dünyanın en sağlıklı yağlarının üretildiği, en sağlıklı ürünlerinin yetiştirildiği, en zengin pazarlarının kurulduğu, en mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı yerlerden biri haline getirmekti. Seferihisar binlerce yıldır yaşayanlarına, hemşehrilerine bu imkanları sunmuş. Orhanlı Vadisi'ndeki bu projeyse bize düzenli dinamitlerin patlatıldığı, tarımın ve hayvancılığın yapılamadığı, köyünün içinden yüzlerce kamyonun geçtiği, yetiştirilen her sebzenin maden tozuna bulandığı bir gelecek sunuyor” açıklamasında bulunmuştu.