GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
4 Ocak 2018 Perşembe 11:10

İzmir'in tecrübeli gazetecisi Nihal Aşkın Egedesonsöz'de

İzmir basınının deneyimli isimlerinden Gazeteci- Yazar Nihal Aşkın Egedesonsöz’de okurlarıyla buluşuyor.

İzmir’de uzun yıllardır farklı gazete ve televizyonlarda mesai yapan Gazeteci-Yazar Nihal Aşkın yeni yılda Egedesonsöz okurlarıyla buluştu. Aşkın, yeni dönemde kent ve ülke gündemine dair konuları köşesine taşıyacak. Güncel, politik konular başta olmak üzere birçok alanda yazılar kaleme alacak. 

- AŞKIN'DAN İLK YAZI: AZİZ BAŞKAN KONGREYE KİMİNLE GELECEK

NİHAL AŞKIN KİMDİR?
1973 yılında İzmir'de doğan Nihal Aşkın, 1994'te Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi. Aynı yıl Milliyet Gazetesi İzmir bürosunda muhabir olarak gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Gazete Ege, Yeni Asır ve Habertürk Gazetelerinde çalışan Aşkın, televizyon programları da yaptı. Yeni Asır tv'de “Çat kapı Siyaset” adlı programla İzmir'in siyasi isimlerini konuk eden Aşkın, ayrıca yine aynı kanalda “Politik Yaklaşım” adlı canlı siyaset programını sundu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde (İGC) yönetim kurulu üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Barış Selçuk, Hasan Tahsin, EBSO Aytaç Sefiloğlu, İTO Ekonomi Gazetecileri Basın Yarışmaları başta olmak üzere birçok yarışmada “Haber ve Araştırma ödülü” aldı.

24 yıldır gazetecelik mesleğini yerine getiren, sürekli sarı basın kartı sahibi Nihal Aşkın, son olarak Habertürk Gazetesi Egeli ilavesinde İstihbarat Şefi olarak görev yapıyordu.