GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Mart 2016 Cuma 10:38

İzmir’in tartışmalı tesisi yeniden ihaleye çıkıyor!

İlk ihalede teklif gelmemesi üzerine İTO ve İTB’nin satın almak için ortak girişimle harekete geçtiği Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi 24 Mart’ta yeniden vitrine çıkıyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük hissedarı olduğu dönemde Tansaş tarafından yapılan Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, için yeni ihale tarihi belli oldu.

Büyükşehir Belediyesi ile 15 yıllık tahsis sözleşmesi 2013 yılında sona erene dek kentin tek et entegre tesisi olarak hizmet veren işletme Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Tansaş hisseleri satışı nedeniyle geri almasıyla uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

İTO VE İTB ŞİRKETLE İHALEYE GİRİYOR
Sürecin ardından 3 yıl boyunca kaderine terk edilen tesis, İzmir Defterdarlığı tarafından geçtiğimiz ay kiralanmak üzere ihaleye çıkarılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Kendi yerimde kiracı olmam” sözleriyle geri durduğu ilk ihalede tesise talip çıkmadı.

Bu gelişmenin ardından İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası, kentin et entegre ihtiyacını karşılamak için tesisi işletme kararı aldı. Yüzde 50’şer ortaklıkla kurulma aşamasında olan şirket, tesis için 5 milyon TL ayırdığını açıklamıştı.

24 MART’TA İHALEYE ÇIKACAK
Şirket çalışmaları devam ederken Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi için kritik tarih belli oldu. 

İzmir Deftardarlığı, tesisin ihalesini 24 Mart saat 11.00’de Konak Emlak Müdürlüğü’nde gerçekleşecek.

Tesisin ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedeli 740 bin 469 TL olarak belirlenirken, 222 bin TL geçici teminat bedeli istendi.