GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Nisan 2016 Cuma 13:58

İzmir’in tarihi çarşısı için anons hamlesi!

Kemeraltı’nın turizm merkezi olması yolunda gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi ve Kemeraltı Esnaf Derneği önemli bir girişimde bulundu. Metro ve İZBAN seferlerinde turistlerin yönlendirilmesi için ‘Kemeraltı’ anonsu yapılacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemeraltı Esnaf Derneği Tarihi Çarşı’nın tanıtımı ve turistlerin yönlendirilmesi konusunda önemli bir girişimde bulundu. Artık metro ve İZBAN seferlerinde ‘Kemeraltı’ anonsu yapılacak.

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya’nın önceki süreçte dile getirdiği anons talebinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu devreye girdi.

Başkan Kocaoğlu, Kaya’nın talebi üzerine İzmir Metro ve İZBAN’a gerekli düzenlemenin gerçekleşmesi için talimat verdi.

METRO VE İZBAN’DA ANONS
Yeni düzenleme ile artık İzmir Metro içerisinde Çankaya ve Konak duraklarında ‘Kemeraltı girişi’ anonsu yapılacak. Anonsların yanı sıra metro başlangıç duraklarında ve İZBAN’ın İzmir Metro’ya aktarma duraklarında da Kemeraltı yönlendirilmesi gerçekleşecek. 

KEMERALTI’NI AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşerek uygulama hakkında bilgi alan Esnaf Başkanı Kaya, Kocaoğlu’na teşekkür ederken, “Biz Kemeraltı’nın tanırımı için bu anons uygulamasını daha önceden Aziz Kocaoğlu’na iletmiş, sözümüzü almıştık. En son yaptığımız görüşmede uygulamanın gerçekleştiğinin müjdesini aldık. Bu hamle Kemeraltı’nın tanıtımı ve İzmir’e gelen turistlerimizin yönlendirilmesi açısından çok önemlidir. Çarşı’nın eksiklikleri var. Eksiklikleri bu ve bunun gibi çalışmalarla giderip Kemeraltı’nı ayağa kaldıracağız. Ben şahsım ve Kemeraltı esnafı adına Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.