GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Şubat 2024 Perşembe 12:33

İzmir’in oksijen deposuna demir perde!

Turkcel’in kurucusu Murat Vargı ile birçok ortak projeye imza atan Gökteperes Elektrik Üretim Şirketi İzmir’de rüzgar enerji santralinden sonra güneş enerji santrali dikmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Menemen ilçesi sınırlarında açılması planlanan güneş enerji santrali ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

İzmir’in oksijen deposu olarak da bilinen Yamanlar Tabiat Parkı ile Karagöl Tabiat Parkı’nın arasında kalan ayla, Kır, Yahşelli, Göktepe, Emirâlem mahallelerinde kalan ormanlık alanda rüzgar enerji santrali kuran Gökteperes Elektrik Üretim Anonim Şirketi (eski adıyla İNNORES Elektrik Üretim) bu sefer GES için hamle yaptı.

Turkcell’in kurucusu ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı ile birlikte Türkiye’de birçok ortak RES projelerine imza atan şirket  Göktepe Mahallesi sınırlarında kalan 9 hektar büyüklüğündeki 3 bölgede “Yahşelli RES Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES)” projesini hayata geçirmek istiyor.



ORMAN SAHASINDA
55 milyon 517 bin TL bütçe ayıran şirket yılda 121 milyon kwh elektrik üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında 15 bin 480 panel dikilmesi öngörülüyor. Proje sahası yüz bin ölçekli çevre düzeni planında orman sahalarında yer alıyor.

ORTAKLARI KİMLER?
İstanbul merkezli atan Gökteperes Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin ticaret sicil kayıtlarına göre ortakları arasında Vargı’nın bir dönem aynı kurumda birlikte çalıştığı Türkcell eski Genel Müdür Yardımcısı Ali Ruhi Doğusoy,  MV Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Akpınar’ın temsilcisi olduğu Portmobil Telekomünikasyon AŞ,  Banu Vargı Tümay’ın yetkili olduğu Jasmin Denicilik AŞ,  İnnovent Assia Projekt Develobment Gmbh adına yetkili Hayriye Serra Yenal ve Tülay Yenal gibi isimler yer alıyor.