GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mayıs 2023 Salı 00:01

İzmir'in o ilçesinde yüksek tansiyon... Sopa ve taşlar havada uçuştu!

İzmir'in Buca ilçesinde Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun afiş ve pankartları bulunan kahvehaneye kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralananların olduğu bildirildi.

EGEDESONSÖZ- Olay gece saatlerinde Çamlıkule Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanede meydana geldi.
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun pankart ve afişlerinin asılı olduğu bir kahvehane yaklaşık 30 kişilik bir grubun taşlı-sopalı saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan olurken emniyet birimleri olaya hızla müdahale etti. Ekipler olay yerinden kaçarak uzaklaşanların yakalanması için çalışma başlattı.

SAVCI SAYAN İDDİASI
Diğer yandan olay yerine giden CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, olayı AK Parti Milletvekili adayı Savcı Sayan ile beraberindeki bir grup tarafından düzenlendiğini iddia etti.

Kılıç açıklamasında şunları söyledi: "Buca Çamlıkule’de bir kıraathane Savcı Sayan ve beraberindeki yaklaşık 30 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olay yerine hızlı bir şekilde intikal ettik. Şimdi emniyette bilgi alıyoruz. Bütün seçmenlerimizi sükunete davet ediyoruz. Sopalar değil sevgi dili kazanacak"

SAVCI SAYAN'DAN AÇIKLAMA
Diğer yandan AK Parti Milletvekili adayı Savcı Sayan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Buca'da düzenledikleri mahalle mitingi sonrası otobüslerinin taşlı saldırıya uğradığını belirtti.
Sayan açıklamasında şunları söyledi: 

"Daha önce farklı yerlerde yine aynı grup tarafından gerçekleşen 2 saldırının ardından; Bugün saat: 21:00 sularında Buca’da mahalle mitinginden dönerken PKK sloganı ve işaretleri ile seçim otobüsümüzün camını kırdılar. Lanet saldırıda çalışma ekibimden Üç arkadaşımı yaraladılar, bu vahşeti kınıyoruz ama biz onlara benzemeyeceğiz, ülkemizin selameti için biz onlara onların diliyle cevap vermeyeceğiz. Duruşumuzu bozmayacağız. Halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir"

KILIÇ: SALDIRIYI KINIYORUM
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Nefret ve ayrıştırıcı dil çok ama çok tehlikeli! Akşam saatlerinde Çamlıkule'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun afişinin bulunduğu kahveye yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Ne olursa olsun bizler sağduyulu olacağız. Kötülüğü, sevgiyle yeneceğiz; kutuplaşma zincirlerini, birleşe…"

ARSLAN: İZMİR DEMOKRASİNİN KENTİDİR
CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, sağduyu çağrısında bulundu. Arslan sosyal medya hesabı üzerinden, "#İzmir Demokrasi, Barış ve Kardeşlik kentidir. Herkesi sağduyulu olmaya, tüm siyasileri sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi. 

İŞTE SALDIRI ANININA AİT GÖRÜNTÜLER