GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2017 Perşembe 09:08

İzmir'in o ilçesinde yangın: Meclis üyesinin yeri yandı!

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde bir restoranda sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangında 2 restoranın yanı sıra Sahil Güvenlik Binası da büyük zarar gördü.

Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’nda bulunan ve balık halinin arkasında yer alan restoranda sabah saatlerinde bir yangın meydana geldi. Yangının hızla büyümesini üzerine vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

- İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yandaki kapalı olan başka bir restorana, ardından da Güzelbahçe Sahil Güvenlik Komutanlığı binasına sıçradı.

Yangında Güzelbahçe Belediye Meclis üyesi Alpay Kandemir’e ait ‘Gemi’ isimli restoran ile hemen yanında bulunan ‘Reis’ isimli restoran  büyük zarar gördü. Yangın diğer restoranlara sıçramadan söndürüldü. Sahil Güvenlik Komutanlığı binasında da maddi hasar oluştu.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' ZIYARETİ
Güzelbahçe Limanı'nda sabaha karşı çıkan yangında yanan iki restorandan geriye külleri kaldı. Güzelbahce Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu mağdur işletmeciler ve Gemi Restoran'ın sahibi Alpaslan Kandemir ile Reis Restoran'ın sahibi Güven Ünal'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Başkan İnce, bilirkişi ve emniyet incelemesinin ardından tüm esnafla elbirliği ile sağlam masa va sandalyelerin çıkarılarak hizmet verileceğini söyledi.

Yangında tamamen kullanılmaz hale gelen Gemi Restoran'ın sigortalı, Reis  Restoran'ın ise sigortasız olduğu belirtildi. Gemi Restoran'ın bekçiliğini yapan emekli polis memuru Mücahit Sungur, "Restoranın ikinci salonunda elektirik kabloların tutuştuğunu gördüm, koşturup söndürmeye çalıştım. Söndüremeyince itfaiyeye haber verdim. İtfaiyeye 6 dakika sonra bir telefon daha ettim. Önce Urla İtfaiyesi ardından ise Güzelbahçe İtfaiyesi geldi. Yaklaşık 20 dakika sonra müdahale ettiler fakat her şey ahşap yanıcı olduğu için söndürmek kolay olmadı" dedi.

(DHA, Haber Merkezi)