GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Kasım 2017 Salı 09:20

İzmir'in o ilçesinde TOKİ yola çıktı... İlk kazma vuruldu

TOKİ tarafından Kemalpaşa’da yapılacak 679 adet konutun çalışmalarına başlandı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu bölgeye iş makinalarının girdiğini, ilk kazmanın vurulduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kemalpaşa’nın Çambel Mahallesi sınırlarında yapılacak konutların inşaatına başlandı. 

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan karma konut projesinde ilk kazma vurulurken iş makinaları da çalışmaları hızlandırdı. Eğimli arazisi nedeniyle ilk olarak arazi düzenleme işlerinin yapıldığı alanda kısa sürede inşaatlar yükselecek.  

Projeyle ilgili bilgi veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “İlçemizde yapılacak olan TOKİ projesinin 679 konut, 22 iş yeri 1 cami, 16 derslikli 1 ortaokul ve 16 derslikli 1 ilkokuldan oluşan ilk etap alan çalışmaları başladı. Çambel-Akalan mevkinde başlanan alan çalışmalarının bitmesi ile birlikte inşaat çalışmaları da başlayacak. Bizim ve Kemalpaşalı hemşerilerimizin hayali olan bir projenin daha hayata geçmesi bizleri oldukça sevindirdi. Mahalle konseptinde tasarlanan projeyle konutların yanı sıra iş yerleri, okulları, spor ve oyun alanları, parkları, peyzajıyla kaliteli bir yaşam alanı oluşturulacak. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.