GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2018 Perşembe 13:18

İzmir'in o belediyesinde maaş krizi!

CHP’li olup sendika örgütlenmesinin bulunmadığı tek kurum olan Tire Belediyesi’nde maaş krizi yaşandığı aktarıldı. Nisan ayında kadroya geçen taşeron işçilerin bordrolarına kazandıkları sosyal ve mali hakların ilave edilmediği belirtildi. Ayrıca çok sayıda personelin aylığında kesinti yapıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Tire Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarında düşüşe gidildi. Nisan ayında sendika ve emek örgütlerinin mücadelesi sonrasında kadroya geçen taşeron işçilere yeni haklarının yansıtılmadığı belirtildi. Ayrıca 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) geçici 24’üncü maddesinde belirtilen mali ve sosyal hakların da bordrolara ilave edilmediği ifade edildi.

Yaptırıma maruz kalan ve tepkilerini dile getiren işçilere belediye idaresi tarafından baskı yapıldığı öne sürüldü. Çok sayıda personelin gecenin geç saatlerinde gizlice toplantı yaptığı öğrenildi. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in, “Bordrosu hakkında bilgi verenlerin iş ilişkisini keserim” dediği iddia edildi. Çiçek’in işçileri gün içinde toplantıya çağırdığı aktarıldı.

Belediyenin yakacak, yemek, çocuk, bayram yardımları, tazminat ve mesai konularında işçileri dezavantajlı konuma sokması çok sayıda vatandaş, işçi aileleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) temsil eden Tire Belediyesi’nin bu uygulamasının parti örgütünde ciddi rahatsızlığa yol açtığı belirtildi.  

Öte yandan Tire Belediyesi’nin İzmir’deki CHP’li belediyeler arasında sendika örgütlenmesinin bulunmadığı tek kamu kurumu olmasına da örgütün tepki gösterdiği vurgulandı.