GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2017 Cuma 10:42

İzmir'in o belediyesinde çalışanlara rekor zam... Yok böyle sözleşme!

Aliağa Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonuçlandı. Memurlar yüzde 60 zam aldı. Sendika ortaya çıkan rakam ve tabloyu rekor olarak nitelendirdi. 

EGEDESONSÖZ - Aliağa Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında yürütülen TİS görüşmeleri sonuçlandı. İmza töreninde konuşan Tüm-Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aygün Aliağa Belediyesi’nde çalışan emekçilerin enflasyona ezdirilmeden, mutlu ve refah içinde bir yaşam sürmelerini sağlayacak ekonomik iyileştirmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Serkan Acar da çalışanların bunu hak ettiğini ifade ederken, “Biz onların maaşlarını güle güle harcamalarını diliyoruz” dedi. Törene sendika yöneticileri Özer Kaysavuk, Emrah Ataş,Engin Yücelen ve İşyeri Temsilcisi Ali  Kuyumcu katıldı. 

SÖZLEŞMEDE NE VAR?

Sendikanın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Buna göre Tüm-Bel-Sen'in yaptığı anlaşmayla Aliağa Belediyesi’nde İzmir'in en iyi toplu sözleşmesine imza atarak yüzde 60 zam (Net 750 TL artış) almış bulunmaktayız. Böylece Aliağa Belediyesi’nde çalışan emekçiler aylık 2 bin TL, toplu sözleşme ücreti, öğrenim Gören çalışan ve çocukları için yılda bir kez bin TL ve nikah memurlarına Mayıs ve Ekim ayı arasında 6 ay boyunca ek 750 TL ücret alacaklar.