GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
18 Ocak 2022 Salı 15:09

İzmir'in kuzeyinde 131 milyonluk GES hamlesi!

Doğal Elektrik Üretim A.Ş, Menemen ve Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık  65,73 hektarlık alanda Güneş Enerjisi Santrali kurmak için düğmeye bastı. RES projesine yardımcı kaynak olarak yapılacağı belirtilen projenin ise 131 milyon 700 bin TL'ye mal olması bekleniyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde İzmir'de sıkça gündeme gelen GES ve RES projeleri için bu kez de Aliağa ve Menemen İlçeleri gündeme geldi.

Aliağa'nın Çıtak ve Menemen'in Hatundere ile Çukur Mahallelerinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmak için düğmeye basan Doğal Elektrik Üretim A.Ş, 131 milyon 700 bin TL bedelle 43,9 MWm/43,9 MWe Samurlu Rüzgar Enerji Santraline Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali projesi kurumayı ve işletmeyi planlıyor.

Santral alanı 868,4 hektar olarak belirlenirken,  GES alanı 65,73 hektar olarak belirlendi. Proje alanına en yakın yerleşim yeri, yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıktaki Çukurköy konumunda. Proje; Hatundere Köyü'ne 4.5, Aliağa İlçe merkezine 13, Menemen İlçe Merkezine  ise 9,5 kilometre uzaklıkta.

İnşaatın altı ay sürmesi beklenen tesiste, inşaat montaj aşamasında 20 kişinin çalışacağı belirtildi. GES tesisinin ise ekonomik ömrünün 25 yıl olacağı ve işletme aşamasında ise 6 kişinin çalışacağı bilgisine de yer verildi.

Raporda ayrıca GES projesi kapsamında kullanılacak olan panellerin monokristal panel sistemi olacağı da belirtildi.