GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Aralık 2022 Pazartesi 12:32

İzmir'in kalbindeki ihale sil baştan!

Konak Belediyesi’nin ana hizmet binasının ihale sürecini değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yapılan tekliflerin planlanan inşaat maliyetinden çok daha yüksek olduğunu vurgulayarak yeniden ihale süreci başlatabileceklerini söyledi. Batur ayrıca AK Parti tarafından yöneltilen ‘Büyükşehir Belediyesi Konak’ın mallarına çöküyor’ sözlerine ise, “Çökme işlerini biz bilmeyiz. Biz birbirimiz ile uyum içinde çalışıyoruz. Zaten iç içeyiz. Her türlü çalışmada birlikte hareket ediyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kentte bir çok yapı hasar almıştı. 

Hizmet binalarının hasar aldığı ilçe belediyelerinden birisi de Konak olmuştu. Ana hizmet binasından hasar tespit edilen Konak Belediyesi’nde Belediye Başkanı Abdül Batur, meclisten de yetki alarak binanın  yıkılıp yeniden yapılmasına karar vermişti. Binanın yan tarafından bulunan alan için de kamulaştırma yetkisi alan Batur, son durum ile ilgili  Sonsöz TV’ye açıklamalarda bulundu.

İHALEYİ İPTAL EDEBİLİRİZ
Belediye binasında ihale sürecinde ilk adımı attıklarını kaydeden Batur, “9 Aralık'taydı ihale. Verdiğimiz yaklaşık maliyetin üstünde rakamlar geldi. Onları değerlendireceğiz. Yüksek geldiği için sanırım iptal edip yeniden yapacağız. 4-5 rakam birbirine yakın ancak yüksek rakamlar. Gerekirse yeniden ihaleye çıkacağız. Proje değişmeyecek, kente ve Konak'a yakışır bir bina olacak” şeklinde konuştu.

ÇÖKME İŞLERİNİ BİZ BİLMEYİZ
Belediye binasının yapımı karşılığı 3 ayrı taşınmazın Büyükşehir'e devredilmesi ile ilgili yaşanan tartışmalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın ‘Zor durumu düşmüş bir iş insanının mallarına çöken bir tefeci anlayışı ile yapılmıştır’ sözlerini değerlendirerek sert bir tepki gösteren Batur, “Büyükşehir ile biz beraber anlaşmışız. Bizim kullanmadığımız bir alan var Tepecik pazaryeri. Çok yoğun alışverişin olduğu bir alan değil. 20 tane pazarcı var zaten orda. Onları başka yere yerleştiririz. Büyükşehir’e lazım olmuş o alan. Zabıta alanının yapılmasını istediğini belirtti Sayın Tunç Başkan. Sonra Susuzdede'deki otopark, her Sayıştay rapora yansıyor. Bunu da bitirelim, neşter vuralım önümüze gelmesin dedik. Yemişçizade Konağı’nda zaten 25 yıllığına tahsis etmiştik. Değerlendirme raporlarına bakılabilir. İki belediyenin bürokratları oturup anlaştılar. İki belediyeyiz. İki kamu kurumuyuz. Oturup konuştuk başkan da bunu istemiş. Kamu kurumuna verdik sonuç olarak alanı. Çökme işlerini biz bilmeyiz. Biz birbirimiz ile uyum içinde çalışıyoruz. Zaten iç içeyiz. Her türlü çalışmada birlikte hareket ediyoruz. Böyle bir anlaşma yapıldı diye bana teşekkür etmeleri lazım. Ben bunu bekliyordum. Konak Belediyesi kasasından 1 lira çıkmadan hizmet binasını yapacağız. İller Bankası'ndaki 100 milyonluk krediyi de cem evi, kadın sığınma evi, Tepecik'teki hangarın müze olması ve iki yerin restorasyonu için kullanacağız. Normalde bir iş yapacaktık şimdi, dört iş yapacağız. Biz belediyeciliği biliriz. O işi bize bıraksınlar. Her işi onaylarlar ama bu işi kafalarına taktılar nedense. Büyükşehir Belediyesi zaten devredilen alanında hizmet için kullanılacak” ifadelerini kullandı.