GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
29 Temmuz 2022 Cuma 10:01

İzmir’in havuz problemi çözülüyor!

İzmir’de kent merkezindeki tek olimpik yüzme havuzunun 3 yıl önce kapatılmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni havuz için ihaleye çıkma kararı aldı.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 52 yıldır kent merkezindeki tek olimpik yüzme tesisi olarak hizmet veren Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu'nun 2019’da yaz dönemi öncesi ani bir kararla kapatılmasının yüzlerce sporcuyu zor durumda bırakmış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün sporcuları, yaz ayları için Güzelbahçe sınırlarındaki Narlıdere Yüzme Havuzu’na ve kentin çeşitli yerlerinde havuzlara yönlendirmişti.

Halkapınar'da Atatürk Stadı yanına bir havuz daha yapmak için proje hazırlığını tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, ‘Halkapınar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Yapım İşi’ için ihaleye çıktı. Atatürk Stadı’nın yanına yapılacak havuz için son teklif verme tarihi ise 22 Ağustos 2022. Havuzun yer tesliminin ardından 500 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

İZMİR’DE TEKTİ!
Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu bitişiğinde mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait arazide başlatılan yeni özel hastane inşaatı nedeniyle tesise 2019’da kilit vurulmuştu. Hastane inşaatının temeline çakılacak kazıklar emektar Atatürk Yüzme Tesisleri'nde çatlak ve yıkılma riski oluşturacağı için 50 metrelik açık olimpik havuz ve 25 metrelik kapalı havuzda bulunan 6 bin tonun üzerindeki su tamamen boşaltılmıştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'ne ait olan tesislerdeki üstü açık 50 metrelik olimpik havuz, 1967 yılında yapıldı. Atlama kulesi ve 2500 kişilik üstü kapalı seyirci tribünleri de bulunan tesis, 1971 Akdeniz Oyunları ve 2005 Üniversite Oyunları dahil 52 yılda yüzlerce şampiyona ve turnuvaya ev sahipliği yaptı. Tesisteki 25 metre uzunluğundaki yarı olimpik kapalı havuz ise 1971'deki Akdeniz Oyunları için inşa edildi.