GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Haziran 2024 Pazartesi 08:49

İzmir'in hava raporu: Yaza hızlı giriş!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; İzmir’in merkezinde ve çevre ilçelerinde hafta boyunca sıcak hava etkisini gösterecek.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre; İzmir’de bu hafta havalar sıcak geçecek. Haftanın ilk günü öğlen saatlerinde hava 34°C civarında olacak.

Haftanın en sıcak günü ise Salı günü olacak. Salı günü havanın en yüksek 36°C olması bekleniyor. Hafta boyunca rüzgarın da etkisinin olmaması sebebiyle özellikle uzmanlar öğle saatlerinde sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Gece-gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın yüksek olması sebebiyle mevsim geçiş griplerine karşı uzmanlar uyarılarda bulundu.

‘İÇ KESİMLER 40’I AŞAR’
İzmir Hava Durumu ekibi ise hafta içi yaşanacak olan sıcaklıkların yükseleceğini belirterek, “Hafta başı hava daha sıcak olacak. Pazartesi-Çarşamba arası iç kesimler 40'ı aşar; merkez ilçelerde etezyenin etkisinin az olduğu yerlerde 37-39'lar sürpriz olmaz. Etezyenin etki alanındaki ilçeler 35'i görür ama uzun sürmez. Perşembe'den itibaren sıcaklar etkisini kırpacak. Ayın 7-8'i gibi kırsalda yağmur mutlu eder” dedi.