GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ocak 2023 Pazartesi 08:27

İzmir’in hava raporu: Yağmur ve kar geliyor!

İzmir yarından itibaren kuvvetli sağanak yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışların Spil, Nif ve Bozdağ’da yoğun kar şeklinde olacak. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, yarın il genelinde fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

EGEDESONSÖZ- Son yılların en kurak kış aylarından birini geçiren İzmir, yarından itibaren kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına girecek.

Salı günü öğle saatlerinde başlaması beklenen yağışların öğleden sonra il genelinde etkili olması öngörülüyor. Yağışların özellikle iç kesimlerde kuvvetli olacağı beklenirken su baskını konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

Yağışların İzmir’in yüksek kesimleri olan Bozdağ, Nif ve Spil’de yoğu kar biçimde düşecek. Yağış Çarşamba akşam saatlerinde kenti terk edecek.

VALİLİK'TEN UYARI
Öte yandan İzmir'de, yarın fırtına ve gök gürültülü kuvvetli sağanağın etkili olmasının beklendiği bildirildi. Halkın, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, yarın il genelinde fırtına ve kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağanak ve gök gürültülü yağışların, öğle saatlerinden sonra ilimiz genelinde kuvvetli, doğu ilçelerinde (Bornova, Buca, Kemalpaşa, Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yarın güney ve güneybatı yönlerinden esecek rüzgarın il genelinde kuvvetli fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağış ve lodos nedeniyle, meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU: