GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Mayıs 2022 Pazartesi 08:15

İzmir'in haftalık hava raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı hava durumu raporuna göre İzmirlileri bu haftanın ilk günlerine yağışlı bir hava beklerken, hafta sonuna doğru sıcaklıklar giderek artıyor.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de geçtiğimiz haftalarda 30 derecelere kadar çıkan sıcaklıklar, bayram haftasının gelmesiyle birlikte hissedilir derecede düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre bugün Türkiye'nin 7 bölgesinde de yağış bekleniyor. Ve Kuzey Ege'de rüzgar şiddettini artırarak saatte 50 kilometre hıza kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Salı İzmir'in gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Pazartesi en yüksek hava sıcaklığı 22 derece olacakken Salı günü ise 21 dereceye düşecek. Bayramın son günü Çarşamba ise yağışlı hava etkisini yitirecek ve yerini çok bulutlu havaya bırakacak. Sıcaklıklardaki bir derecelik düşüş de devam edecek. Çarşamba günü havanın kısmen de olsa rüzgarlı olması bekleniyor. 

Bayramın sona ermesi ile birlikte güneş bulutluların arkasında da olsa yüzünü tekrar gösterecek ve sıcaklıklarda hissedilir şekilde yükselme olacak. Hava sıcaklıklıkarı Perşembe günü 23 dereceye Cuma günü ise 26 dereceye kadar çıkacak. 

İzmir'in haftalık hava durumu şu şekilde: