GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2021 Pazartesi 08:48

İzmir'in gurur projesi ülkeye yayılıyor

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçe merkezi ve kırsaldaki 2-5 yaş aralığında çocuklara dağıtılacak süt için KÖY KOOP Manisa Birliği ile sözleşme imzaladı. 10 Ağustos'ta başlayacak proje kapsamında 1000 çocuğa haftada bir litre süt dağıtılması planlanıyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Manisa'nın Saruhanlı ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Zeki Bilgin, çiftçiye bedava traktör kullandırma, belediyeye ait zeytinliklerde üretilen zeytin ve yağını halka dağıtma şeklinde başlattığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Bilgin, 10 Ağustos'tan itibaren, "Süt Kuzusu" projesi kapsamında, ilçe merkezi ve kırsalda yaşayan 2 ile 5 yaş arasındaki 1000 çocuğa haftada bir litre, ayda dört litre süt dağıtacak.

BAŞKAN BİLGİN, ALIM SÖZLEŞMESİNİ İMZALADI
"Süt Kuzusu" projesini başlatmak için gün sayan Başkan Zeki Bilgin, Sınırlı Sorumlu Manisa Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY KOOP Manisa Birliği) Başkanı Mehmet Kavas ile alım sözleşmesi imzaladı. Hafta bir litre olmak üzere ayda dört litre süt dağıtacaklarını, projeye dahil olmak isteyen vatandaşların, Belediye Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunmasını isteyen Başkan Zeki Bilgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

İZMİR'İN SÜT KUZUSU'NDAN İLHAM ALDI
"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Süt Kuzusu projesi, örnek bir projeydi. Bu projeden ilham aldığımız doğrudur. Hayvancılık ve tarımla geçinen bir ilçe olmamıza rağmen süte ulaşamayan çocuklarımızın olduğunu biliyorum. Süte ulaşamadıklarını tahmin ettiğimiz 1000 çocuğumuza, 1 litrelik paketler halinde süt dağıtmaya karar verdik. Böylece toplu süt alımı yaparak süt üreticisine de destek sağlamış olacağız. Aynı zamanda çocuklarımızın da sağlıklı büyümelerine katkıda bulunacağız."