GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2016 Cuma 11:00

İzmir’in fezleke raporu: Mecliste kimin/kaç dosyası var?

Başbakan Davutoğlu’nun dokunulmazlık resti sonrası gözler 507 fezlekeye çevrilirken Meclis’te İzmir’den önemli isimlerin de çok sayıda dosyası var.

EGEDESONSÖZ – Ülke gündeminin ana maddelerinden biri olan dokunulmazlık tartışması Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun restiyle farklı bir boyuta taşındı.

Davutoğlu muhalefetten gelen çağrıları “Gelin birlikte kaldıralım” sözleriyle yanıtlarken, CHP, MHP ve HDP de hazır olduklarını bildirdi.

Bu açıklamaların ardından gözler Meclis’teki fezlekelere çevrildi. Davutoğlu’nun yaptığı öneri kabul edilmesi halinde 48’i imzada bekleyen 507 fezlekeyle ilgili dokunulmazlıklar kalkacak. Meclisin yaklaşık 5’te 1’ine yargı yolu açılmış olacak.

507 fezleke arasında İzmir’den de önemli isimlere ait dosyalar bulunuyor. CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu 37 dosyayla başı çekerken, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün 6, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Musa Çam’ın 2, Mustafa Balbay’ın 1 yine MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun da
1 dosyası var.

Meclis fezlekeleri arasında AK Parti İzmir Milletvekilleri’nden herhangi birinin ise dosyası bulunmuyor.