GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2022 Pazartesi 12:52

İzmir'in en uzun tünelinde yeni ihale!

İzmir'de tartışmalara neden olan Buca - Otogar Viyadük ve Tünel Projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi yapım süreci devam eden ihale ilgili danışmanlık hizmeti almak için ihaleye çıktı.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca - Otogar Viyadük ve Tünel Projesi ile yeni bir ihaleye çıkılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden Buca Onat Tüneli için toplam uzunluğu 5,1 kilometre olan çift tüp tünelin müşavirlik, kontrollük ve mühendislik hizmetlerinin yaptırılması için ihaleye çıkma kararı aldı. 22 Haziran tarihinde çıkılacağı duyurulan İzmir'in en uzun tüneli olması hedeflenen projenin ihalesinin, Kültürpark içerisinde bulunan 3 No'lu Hol'de ihale toplantı salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.

Son olarak 2021 yılında yapılan yapım ihalesine 25 firma katılmış, en düşük ikinci teklifi veren
Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 559 milyon liralık teklifle kazanmıştı.

1 milyar liranın üzerinde yatırım
Tünel önümüzdeki aylarda hizmete alınacak viyadüklerle Konak'tan şehirlerarası otobüs terminaline ulaşımı kolaylaştıracak. Şehir içi trafiğe de nefes aldıracak projenin toplam uzunluğu 7,1 kilometreyi bulacak. Tünel tamamlandığında İzmir’in en uzun karayolu tüneli unvanına sahip olacak. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli bin 674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise bin 865 metre uzunluğunda. Viyadük inşaatı, bağlantı yolları, tünel inşaatı ve diğer etaplar ile birlikte yatırım miktarı 1 milyar liranın üzerinde olacak.

Şehir trafiğine girmeden otogara ulaşılacak
7,1 kilometrelik güzergah 35 metre genişliğinde 3 geliş 3 gidiş toplam 6 şerit bölünmüş yol ile 2,5 kilometrelik çift tüp tünelden oluşuyor. Tünel ve viyadük projesi ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar'a bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi üzerinden İzmir'in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek. Dev yatırım tamamlandığında kent içi trafik rahatlayacak, şehir trafiğine girmeden Buca’daki Homeros Bulvarı, Işıkkent’teki İzmir Otogarı’na bağlanacak.