GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Kasım 2016 Salı 12:12

İzmir’in en büyük özel limanından 10 milyonluk dolarlık Ro-Ro hamlesi

İzmir’in en büyük özel limanı olan Nemport, Ro-Ro gemileri için büyümeye gidiyor. 10 milyon dolarlık projede mevcut liman revize edilecek. Yenileme çalışmalarının ardından limana yılda 100 Ro-Ro gemisinin yanaşması bekleniyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in en büyük kapasiteli özel limanı olan Nemport, liman alanına yeni yatırım gerçekleştiriyor.

Kentte uzun süre hizmet veren Akdeniz Kimya’nın eski sahipleri ve İzmir’in ünlü ailelerinden Heris Ailesi’ne ait NEMPORT Liman İşletmeleri & Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş.,  Aliağa Nemrut Körfezi’nde 2009’dan beri faaliyet gösteriyor.

110 bin metrekarelik hizmet alanı ile Alsancak Limanı’ndan sonra İzmir’in en büyük konteyner limanı olma özelliği taşıyan Nemport, tesiste yenileme çalışmaları başlattı.

YILDA 100 RO-RO GEMİSİ YANAŞACAK
Firma tarafından hazırlanan Liman Modernizasyon Projesiyle Nemport’a ait liman tesislerindeki mevcut limanın işlevi arttırılarak yük çeşitliliği arttırılacak.  Yeni proje ile birlikte Nemport yılda yaklaşık 100 Ro–Ro gemisine kapılarını açacak.

Yenileme çalışmasıyla birlikte limandaki mevcut iskelenin kara kısmından 260 metre genişletilecek ve 25 x 26 metre ebatlarında 1 adet Ro-Ro rampası yapılacak. Ro-Ro rampasının gerisindeki iskelenin genişliği 73 metreye çıkarılarak Ro-Ro gemilerine yüklenecek mega treylerler için bekleme alanı olarak kullanılacak.

10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Yaklaşık 6 aylık bir sürenin ardından faaliyete başlayacak olan Ro-Ro rampasına maksimum boyu 199 metre, eni 26 metre, gemi tonajı 11 bin 636 ton ve gross tonajı 29 bin tonluk gemiler yanaşabilecek.  Toplam modernizasyon projesi için 10 milyon dolar harcayacak.