GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Kasım 2022 Salı 14:23

İzmir’in ‘Slow Food Köyü’ne mezbaha ve atıksu tesisi geliyor

Çeşme’de yer alan Germiyan Mahallesi’nde bulunan 17 bin metrekarelik taşınmaz içerisinde mezbaha ve atıksu arıtma tesisi yapılmasına yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi belediye meclisi tarafından onayladı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gitmesi beklenen plan değişikliğinin Büyükşehir’den de onay alabilmesi halinde tesisler için düğmeye basılması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de GES ve RES tartışmaları ile sık sık gündemde gelen ve Slow Food (Yavaş Gıda) Hareketi'ne katılan Türkiye'den ilk yerleşim birimi olma özelliği taşıyan Germiyan Mahallesi’nde mezbaha ve atıksu arıtma tesisi yapılması için düğmeye basılma kararı aldı.

Çeşme Belediye Meclisi’nde görüşülen ve İmar Komisyonu’na sevk edilen ilgili gündem maddesine göre,  Germiyan Mahallesi merkezine yaklaşık 696 metre mesafe uzaklıkta bulunan ve toplam büyüklüğü 17 bin 243,17 metrekare olan taşınmazın Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenmesi ve Mezbaha ve Atıksu Arıtma Tesisi yapılmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebini görüştü. İlgili komisyon tarafından incelenen gündem maddesi ise oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sevk edilmesi beklenen gündem maddesinin oradan da onay alabilmesi durumunda alana iki tesisin yapılması bekleniyor.