GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2018 Cuma 13:53

İzmir’in ‘Erdal Bakkalı’ meclis yolunda!

Kamuoyunda İzmir’in ‘Erdal Bakkalı’ olarak tanınan Cafer Sönmez, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. “Mahallemizin ‘Erdal Bakkalı’ artık halkın bakkalı olacak” diyen Sönmez şansı için de, “Siyasette gerçekten halkçı bir insana değer verilecekse neden olmasın” açıklamasında bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Partiler milletvekili aday adaylığı için genel merkezlerine gelen başvuruları aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir için birbirinden dikkat çeken isimler müracaat bulundu.

Çeşme’de Sörf Market’in sahibi olarak esnaflık yapan ve yıllardır CHP üyesi olan Cafer Sönmez, İzmir 1’inci bölgeden milletvekili aday adaylığı için harekete geçti. Marketinde uyguladığı sıra dışı yöntemlerle ‘İzmir’in Erdal Bakkalı’ olarak tanınan Sönmez aktif siyasete girme kararıyla ilgili açıklama yaptı.

MAHALLEMİZİN ‘ERDAL BAKKALI’ ARTIK HALKIN BAKKALI OLACAK
Sönmez, “Genel merkezde mülakat görüşmesinde soruldu. ‘Niye böyle bir şeye niyetlendin?’ dediler. Siyasette birçok şeyin değişmesi gerektiğini gördüm. Cumhuriyet Halk Partisi adından da anlaşıldığı gibi halkın partisi... Çok kaliteli aday adayları görüyoruz. Doktor, hukukçu, akademisyen… Bunlar güzel insanlar ama gerçekten halkın içinden çıkmış ve halkla siyaset arasında köprü olacak bir esnafın olması gerektiğini düşündüm. Esnafın olmadığını gördüm. CHP’ye yaklaşık 20 yıllık üyeliğim var. Bu açığı kapatan niye ben olmayayım dedim. Mahallemizin ‘Erdal Bakkalı’ artık halkın bakkalı olacak. Halkın sorunların dinleyen ve meclise taşıyan, onlarında derdine derman olan bir Erdal Bakkal olarak yoluna devam edecek” dedi.

ŞANSI HAKKINDA KONUŞTU: NEDEN OLMASIN!
Sönmez, “Tamamen şahsi ve bireysel kararımdır. Çevremizdeki insanların tavırlarıyla bu konuya şahit oldum. ‘Senin gibi insana bu çatı altında ihtiyaç var’ diyen yüzlerce insan gördüm. Desteklerini verecekler. Şansımı şöyle görüyorum; eğer Türk ve CHP siyasetinde gerçekten halkçı bir insana değer verilecekse neden olmasın!” diye konuştu.