GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Mart 2021 Çarşamba 13:00

İzmir'in Çatısı'ndaki tesis için Başkan Eriş'ten çağrı: Belediye olarak işletmek isteriz

Ödemiş'in Bozdağ bölgesinde yer alan Döner Otel'in yeniden hayata kazandırılmasının önemine dikkat çeken Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, " Bizde gerekiyorsa biz işletelim diye talepte de bulunabiliriz seve seve ancak burası şu an Valiliğin takdirinde olduğu için öncelikle onların görüşü çok önemli ancak tabii ki biz belediye olarak burayı işletmek isteriz. Burası bizim için gerçekten  çok önemli" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  İzmir'in doğa cennetleri arasında yer alan Ödemiş'te, ilçe sınırları içerisinde bulunan Döner Otel'in durumu görenleri üzmeye devam ediyor.

7-8 yıldır kullanılmayan ve izinsiz girişlerden kaynaklı olarak  vandallar tarafından  tahrip edilen ve ağır maddi hasarların oluştuğu otel için Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı'da sık sık konuyu gündeme getirmiş ve otelin yeniden hayata kazandırılması için yetkililere çağrıda bulunmuştu.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'te Döner Oteli'nin yetkisinin Valilikte olduğunu kendilerine verilmesi halinde alanı seve seve işletmek isteyeceklerini belirtti.

Döner Otel'in hayata kazandırılması için çalışmaların yapılması konusunda taleplerini belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Biz buranın açılmasını arzu ediyoruz ancak iyi de bir bakım gerekiyor buraya. En son burayı işleten işletmeci de bırakıp gidince sanırım içeriye girilmiş ve ciddi zarar verilmiş.  Ancak burası Tarım Bakanlığı'na bağlı ve valiliğimizin bilgisinde olan bir alan. Biz sayın valiye de iletmiştik buradaki durumu. Umarım kendisi de Gölcük'te yer alan ve Valiliğimizin yetkisinde olan Prenses Otel'e sahip çıktı, çokta güzel bir hareketti. Ancak buradaki Döner Otel'de Prenses Otel'in partneri gibi, konum olarak Bozdağ'ın çekim merkezi olması, kış turizmi olduğu kadar doğa turizmi için çok önemli bir yer. Bir an önce restore edilerek işletmeye açılmasından bizde belediye olarak oldukça mutlu oluruz" dedi.

BURASI BİZİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ
Belediye olarak Döner Otel'i işletmek isteyip istemediğinin sorulması üzerine de konuşan Başkan Eriş, "Gerekiyorsa biz işletelim diye talepte de bulunabiliriz seve seve ancak burası şu an Valiliğin takdirinde olduğu için öncelikle onların görüşü çok önemli. Tabii ki biz belediye olarak burayı işletmek isteriz. Burası bizim için gerçekten  çok önemli. Yıllar önce sayın Valimiz Beydağ'da görevliyken kendisi için veda yemeği  orada verilmişti. Yani kendisi de aslında burayı çok iyi bilen birisi. Dilerim ki gerekli hassasiyet gösterilir ve Valilikte el atarsa, ilçemiz ve Bozdağ adına çok önemli bir çalışma olur" diye konuştu.