GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Aralık 2017 Salı 10:13

İzmir’in Bit Pazarı’na veto!

Buca’da kurulması talep edilen bit pazarına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Piriştina “Buca’da trafik ve nüfus yoğunluğuna bakıldığında böyle bir pazarın kurulması mümkün değil” dedi.

EGEDESONSÖZ-(ÖZEL HABER) Konak Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan ve Halkapınar’da uzun yıllar kurulan Bit Pazarı, denetim imkanı olmadığı gerekçesi ile kaldırılmıştı.

Pazarda stant açan bit pazarı esnafı, Eski Zaman Eşyalarını Değerlendirenler Derneği ve Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirenler Derneği başkanları İzmir Valiliği ile görüşmüş, Buca sınırları içerisinde Milli Emlak’a ait 15 dönümlük bir arsa talebinde bulunmuşlardı. Dernek yönetimi Buca Belediyesi bazı meclis üyeleri ile şifayen görüşmüş, konuya sıcak bakıldığını ileri sürmüştü.

NÜFUS VE TRAFİK YOĞUNLUĞU
Bit Pazarı’nın Buca’da kurulmasına ilişkin gelen talebe yönelik Başkan Levent Piriştina “Buca’da çok sayıda devlet kurumu var. Nüfus ve trafik yoğunluğu var. Bu bölge bit pazarını kaldıramaz, altyapı uygun değil. Esnaf, STK(Sivil Toplum Kuruluşları) ve muhtarlar ile de görüştüm. Gerek altyapı açısından gerekse bölgedeki nüfus ve trafik yoğunluk açısından burada bir bit pazarının kurulması mümkün değil. Konak Belediyesi sınırları içinde neden kaldırıldıysa Buca için de aynı sebepler geçerlidir” dedi.

Bit Pazarı'nın nereye kurulacağı ise belirsizliğini koruyor.