GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Temmuz 2023 Pazartesi 06:38

İzmir hava raporu... Rekor sıcaklık kapıda!

Yeni haftada hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması beklenirken yeni sıcaklık rekorunun kırılacağı Çarşamba günü İzmir kent merkezinde dereceler 42, iç bölgelerde ise 44 derecelere kadar çıkacak. Ardından düşüşe geçecek.

EGEDESONSÖZ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre sıcak hava dalgası bu haftada da İzmir’de etkisini sürdürecek.

Haftanın ilk iş günü ölçülmesi beklenen sıcaklık değeri 37 derece olması beklenirken Çarşamba günü haftanın en sıcak günü olacak. Hafta ortasında İzmir kent merkezinde termometrelerin 42 dereceyi göstermesi beklenirken iç bölgelerde ise 44 derecelere kadar çıkacak. Çarşamba günü ise yeni sıcaklık rekorunun kırılması bekleniyor.  Nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklıklar artacak.

Perşembe günüyle birlikte sıcaklıklar tekrar düşüşe geçecek. Perşembe günü en yüksek sıcaklık 37 derece Cuma ise 35 derece olacak.

Yeni haftada yağış beklenmezken kimi zaman kuzey ve kuzeybatıdan esecek rüzgarlar İzmirlilerin rahat nefes almasını sağlayacak. 

ÇARŞAMBA GÜNÜ UYARISI
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, çarşamba gününe dikkat çekerek "Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın" diyen Şen, "İstanbul, İzmir, Ege ve Akdeniz sahilleri dahil. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır. O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler. “ dedi.

5 günlük hava tahmin raporu: