GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2024 Pazartesi 19:00

İzmir'e Merih Demiral heykeli geliyor!

Milli futbolcu Merih Demiral’ın Euro 2024 turnuvasında yaptığı bozkurt işareti sonrası 5 maç ceza alması tepkilere neden olurken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, milli futbolcunun bozkurt yapan heykelinin İzmir’de dikilmesini önerdi. Önerge mecliste oy birliği ile komisyonlara gönderildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yokluğunda oturuma Başkan Vekili Altan İnanç başkanlık yaptı.

Meclis oturumunda Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in Euro 2024’de bozkurt işareti yapan ve 5 maç ceza alan Merih Demiral’ın bozkurt yapan heykelinin kentin bir noktasında yapılması önerisi mecliste dikkat çekti.

KOMİSYONLARA SEVK EDİLDİ
İlgili önergenin gündeme alınması oylamaya sunulurken Cumhuriyet Halk Partisi Grubu ilk olarak el kaldırmadı. Ancak CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır’ın ‘evet’ oyu vermesi sonrası Başkanvekili Altan İnanç’ın ‘Grup Başkanvekilinin lehte oyu var bu bir anlam ifade ediyor olmalı’ sözleri sonrası yeniden oylama yapılırken CHP’li üyelerin de oyları ile ilgili önerge ilgili komisyonlara sevk edildi.