GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mart 2022 Cumartesi 08:13

İzmir’e 5 yeni maden sahası daha!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İzmir’de 713 hektar büyüklüğündeki 5 yeni maden sahası için daha ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) Türkiye'nin 61 ilindeki 344 maden sahası ihalesine ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İhalesi yapılacak sahalara ilişkin bilgiler bugünden itibaren MAPEG’in internet adresinde ilan edilecek. İlanda, tesisi şartlı olarak ihalesi yapılacak sahanın ihale şartnamesi, koordinat bilgisi, alanı ve ihale tarihi yer alacak.

İHALELER 305 BİNDEN BAŞLIYOR
İzmir’deki maden sahalarına 5 tane daha eklenecek. MAPEG’in duyurusuna göre Aliağa’da 28 hektar, Bergama’da 49 hektar, Foça’da 90 hektar, Menderes’te 100 hektar ve Seferihisar’da 446 hektar büyüklüğündeki maden sahaları için ihaleye çıkılacak. İzmir'de maden sahalarının ihalesi 17 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek. 

Maden sahalarının toplamı 713 hektar büyüklüğünde.  Açıklanan ihaleye göre Seferihisar Çamtepe Köyü’nün tamamı maden sahası içinde yer aldı. Maden sahası Tüprag Efemçukuru Altın Madeni’nin de yakınlarında yer alıyor.

DEVLET AVLAĞI SINIRLARINDA
1 maden arama, 4 maden sahası ise işletme ihalesine çıkılacak. Maden sahalarının tamamı ‘Devlet Avlağı’ sınırları içerisinde yer alıyor. Madene açılan sahalar arasında zeytinlikler, tarlalar, bağlar ve ormanlık alanlar yer alıyor. Maden sahalarının ihale bedelleri 305 bin TL ile 446 bin TL arasında değişiyor.