GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Mart 2018 Cuma 16:05

İzmir dünya ikincisi oldu!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, 28-31 Mart 2018 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile hareketlilik yaşayacağını dile getirdi.

EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, Ege İhracatçı Birlikleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla sektörel gelişmeler ve fuarlar konusunda değerlendirme yaptı.

EMİB Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu gerçekleştirdikleri 6-9 Mart 2018 tarihleri arasında Çin'in Xiamen şehrinde düzenlenecek dünyanın en büyük doğal taş ve teknolojileri fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 140 stantla yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik alanda katılım sağlanacağını açıkladı. Blok pazarlama imkanı sunan bu fuarın ardından sektörün 28- 31 Mart 2018 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile hareketlilik yaşayacağını dile getiren Başkan Kaya, "Bu ülkenin refahı için ihracatçılar olarak biz üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Amacımız ihracatı artırmak. Bu açıdan sektörel fuarlar çok önemli. Xiamen dünyanın en büyük, Marble ise ikinci büyük doğal taş fuarı. Tüm sektör temsilcilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaya, Marble Fuarı'ndaki doluluk oranına dikkat çekerek fuara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. (DHA)