GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Şubat 2023 Cuma 08:08

İzmir depreminin ardından kurulmuştu... Kapılarını depremzedelere açacak!

İzmir depreminin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşların geçici konaklaması için oluşturulan Bayraklı’daki konteyner kent son depremin vurduğu kentler arasında yer alan Gaziantep’teki depremzedelere kapılarını açacak.

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş’ta yaşanan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye bölge halkı için seferber olmaya devam ediyor.

Yaşanan depremler sonrası bölgede binlerce bina yıkılırken, binlerce konut ise ilk tespitlere göre kullanılmaz duruma gelmişti. İzmir’den yüzlerce TIR yardım bölgesine gönderilirken, bölgedeki zorlu kış şartları ve konaklama yerlerinin yetersizliği nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illeri için tahliye kararı alındı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İçişleri Bakanlığı talimatıyla Gaziantep'te depremden etkilenen 4 bin kişinin İzmir'de misafir edileceğini ilk olarak Egedesonsöz’e açıklamıştı.

200 AİLE YERLEŞTİRİLECEK
Gaziantepli depremzedelerin ağırlanacağı merkezlerden biri de 30 Ekim 2020 depreminin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar için İzmir Valiliği ve AFAD işbirliğinde oluşturulan Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi olacak. Bugün 200 civarında ailenin bu merkeze yerleştirilmesi bekleniyor.

5 KİŞİLİK AİLE BARINABİLİYOR
Bayraklı Adalet Mahallesi'nde 46 bin metrekarelik alana kurulan geçici barınma merkezi 500 konteynerden oluşuyor. Her bir konteynerde bir hol, bir oda ve bir duş bölümü yer alıyor ve 5 kişilik aile barınabiliyor.