GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Haziran 2023 Cuma 19:07

İzmir'den Adıyaman'a bayram hediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği kentlerden biri olan Adıyaman’da ikinci konteyner kenti yaptı. Müjdeyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapılan konteyner kentin AFAD’a devredildiği duyurdu.

EGEDESONSÖZ – 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeye yardımlar seferber olmuştu. Seferber olan kurumlardan biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgeye yardımların yanı sıra orada konteyner kent de kurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremin etkilediği kentlerden biri olan Adıyaman’da 2. Konteyner kentin bittiğinin müjdesini verdi. Müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran Soyer, yapılan konteyner kentin AFAD’a devredildiğini belirtti. Konteynerlerin bölgede ihtiyaç duyulmadığı halinde Büyükşehir Belediyesi’nin envanterine ekleneceğini belirtti.

Başkan Soyer’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:
Adıyaman'daki 2. konteyner kentimizi de tamamladık. İçinde 2 çocuk parkı, 2 spor sahası, çamaşırhane, kütüphane, revir bulunan 180 birimlik konteyner kentimizi, yaşama hazır hale getirip AFAD'a devrettik.  Depremzedelerimiz bayrama geçici yuvalarında girecekler. Orada ihtiyaç kalmadığında, bir afet halinde kullanılmak üzere tüm konteynerler ve malzemeleri envanterimize geri gelecek.