GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ekim 2022 Cumartesi 14:17

İzmir'deki törenlerde TMMOB ve Tabip Odası'na pankart vetosu!

TMMOB İzmir İKK ve İzmir Tabip Odası’nın pankartları resmi başvuru olmadığı gerekçesiyle 29 Ekim Resmi Geçit Töreni’ne alınmazken mimar, mühendis ve hekimler pankart olmadan yürüdüler. 

EGEDESONSÖZ – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Törende, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tören aracı üzerinden vatandaşları selamlarken çok sayıda sivil toplum kuruluşu da pankartları ile resmi geçit törenine dahil oldu. 

Ancak iki kurumun pankartlarının törene alınmaması dikkat çekti. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ile İzmir Tabip Odası’nın pankartları için izin verilmedi. Alsancak'ta tarafında bir araya gelen TMMOB ve İzmir Tabip Odası’nın kurum isimlerinin yazılı olduğu pankartlar resmi başvuru olmaması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü tarafından yürüyüş güzergahına sokulmadı. Mimar, mühendis ve hekimler pankartları olmadan törene dahil oldular. 

'BU BİR ÇELİŞKİ'
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, Cumhuriyet Bayramı töreninin herkese açık olması gerektiğini belirterek “Baro, İzmir Tabip Odası ve TMMOB olarak biz de gitmeye karar aldık. Beraber gittik. Ama bizim herhangi bir şekilde protokole ismimizi yazmamışlar. Baro dilekçeyle başvurmuş, Baro’nun pankartı alındı. Ancak bize de protokolde ismimizin olmadığından kaynaklı pankartımızı içeriye alamayacaklarını söylediler ama bizleri aldılar. Bu durum bir çelişki. Pankartımızı almadılar. Biz orada herhangi bir arbede yaşanmaması için herhangi bir tartışmaya girmedik. Biz pankartımızla da orada olmak isterdik Bu şu an son dönemde meslek odalarına uygulanan baskının bir devamı.” dedi.