GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
27 Kasım 2023 Pazartesi 20:01

İzmir'deki özelleştirmeye 101 milyonluk teklif!

Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan İzmir’in Çiğli ilçesindeki parsel için en yüksek teklifi 101 milyon TL ile Metropol Un Ürünleri verdi.

EGEDESONSÖZ - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘Yatırımcılara Duyuru’ başlığıyla geçtiğimiz ay yayımlanan ilanda İzmir’de bir parsel daha satışa çıkarılmıştı. 

Satışa çıkarılan Çiğli’nin Balatçık İlçesinde yer alan  22133 ada 2 parselin de ihalesi gerçekleştirilmişti. 4 bin 651 metrekare büyüklüğündeki parsele 4 teklif verildi.

Teklif verenler arasında, Erol Koyuncu, Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Yılmaz ve Mono Mimarlık İnşaat Turizm Yatırım Tanıtım ve Mağazacılık Ticaret Anonim Şirketi yer aldı.

Özelleştirme İdaresi’nin sitesinde yer alan bilgilere göre en yüksek teklif 101 milyon TL Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nden geldi.



Dondurulmuş gıda alanında üretim yapan şirketin sahibi ise iş insanı Fikret Yıldız. Şirketin, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikası bulunuyor. Satışla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Kararın önümüzdeki haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. 

Karar şu şekilde:

–  İzmir ili, Çiğli ilçesi, Balatçık Mahallesi, 22133 ada 2 parsel numaralı, 4.651,28 m2 yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 101.000.000.- (Yüzbirmilyon) Türk Lirası bedelle Metropol Un Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verilmiştir.