GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mart 2018 Salı 15:53

İzmir’deki mera ihalelerinde flaş gelişme: Foça işi bitirdi, darısı Menemen ve Tire’nin başına!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesindeki Mera Komisyonu’nun çıktığı ihalede, Foça Süt Kooperatifi ilçedeki 2 bin 800 dönümlük araziyi satın aldı. Tire Dağ Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özen, “Foça merasına sahip çıktı. Çok sevinçliyiz. Darısı Menemen ve Tire’nin başına" dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mera Komisyonu’nun Menemen, Foça ve Tire’de toplam 22 mera için çıktığı ihalede flaş bir gelişme yaşandı.

Komisyon meraların 25 yılı geçmeyecek şekilde kiralanması için karar almıştı. Türkiye’de uygulanan tarım politikalarının doğruluğu tartışılırken Mera Yasası’na kısmen aykırı şekilde alındığı belirtilen kararla arazilerin gerçek ve tüzel kişilere kiralanacağı duyurulmuştu. Ayrıca İzmir İl Mera Komisyonu Başkanlığı’nın hamlesi kentin kırsalında tepkilere neden olmuştu.

Yaşanan gelişmede Foça Süt Kooperatifi’nin ilçedeki mera arazilerinin 2 bin 800 dönümünü satın aldığı öğrenildi. Diğer ihalelerin ise ertelendiği belirtildi. Süreci en başından itibaren takip eden Tire Dağ Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yücel Özen, “Foça merasına sahip çıktı. Çok sevinçliyiz. Mera tarımda kaldı. Darısı Menemen ve Tire’nin başına… Tire’deki ihale Temmuz ayına ertelendi. Bir şekilde talip olacağız. Mücadelemiz devam edecek. Tetikteyiz" dedi.