GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Nisan 2022 Cuma 07:42

İzmir'deki iki üniversiteye rektör ataması!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla, 8 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Bu karar ile birlikte görev süresini dolduran İzmir Tınaztepe Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi rektörleri yeniden görevlerine atanmış oldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla; Sanko Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Güner Dağlı, 'İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emre Alkin, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Güvençer, TED Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Işık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Saffet Köse, Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer atandı.

Atamaların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'ün maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nice maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi. 

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Güvençer, 2020 yılının temmuz ayında rektör vekili olmuştu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Güvençer, rektör olarak atanarak görev süresi 4 yıl daha uzatılmış oldu.

PROF. DR. MUSTAFA GÜVENÇER KİMDİR?
1992 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Prof. Dr. Mustafa Güvençer, doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü anatomi dalında yaptı. 1998-2003 yılları arasında aynı üniversitede Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü'nde araştırma görevilisi statüsünde olan Güvençer, 2009 yılında aynı bölümde doçentlik görevine yükseldi. Yine aynı bölümde 2014 ve 2020 yılları arasında profesörlük yapan Güvençer, 2020 vakıf üniversitesi olan İzmir Tınaztepe Üniversitesine  rektör vekili olarak geçiş yaptı. 

Atanan isimler arasında yer alan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse halen sürdürdüğü göreve ikinci kez atandı.

PROF. DR. SAFFET KÖSE KİMDİR?
1964 Balıkesir doğumlu, Balıkesir İmam Hatip Lisesi (1982) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (1986) mezunudur. Marmara Üniversitesinde yüksek lisans (1988) ve doktorasını (17 Ocak 1994) tamamlamış olup, 1986-1992 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfına bağlı İslam Araştırmaları Merkezinde (İSAM) çalışmıştır.

1992 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Bir müddet araştırmalarda bulunmak üzere Mısır’da bulunmuştur (Ocak-Haziran, 1994). 18 Mart 1996 tarihinde yardımcı doçent, 1997 yılında doçent, 27 Mart 2003’te de Profesör olmuştur. 1999-2002 yılları arasında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde üç yıl süreli olarak dekan yardımcısı ve öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Buradaki çalışmaları sebebiyle Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim şurasınca Faxr-ı Ferman’la ödüllendirilmiştir. 2003-2006 yılları arasında Selçuk Üniversitesi senatosunda Fakülte temsilcisi olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Saffet Köse, evlenmek isteyen ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyen gençleri evlendirmek amacıyla kurulan ve bu güne kadar binlerce gencin evlendirildiği “Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı” mütevelli heyeti başkan vekilliği görevini sürdürmekte, İlahiyat Fakültesi Vakfının kurucuları arasında yer almakta ve halen bu vakıfta üyeliği devam etmektedir. Prof. Dr. Köse, 2013 – 2019 yılları arasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı yapmış; 09.04.2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.