GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Aralık 2023 Perşembe 13:53

İzmir'deki hastanede kurşun sesleri... Firari can verdi!

İzmir Valiliği yaptığı açıklama ile gözaltındaki N.B. isimli kişinin sağlık kontrolleri işlemleri için getirildiği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaçmaya çalışırken yaşanan boğuşmada kazaen vurulduğunu kaydetti. 

EGEDESONSÖZ – Olay İzmir’in Karabağlar ilçesinde meydana geldi. 

Yunus timleri tarafından Karabağlar’da yapılan kimlik kontrolü sırasında hakkında 33 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan 32 yaşındaki N.B isimli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan sağlık kontrollerinden geçirilmek için götürüldüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde firar etmeye çalıştı. 

Yaşanan kovalamacada görevli polis memuru tarafından yakalanan N.B bu esnada meydana gelen boğuşmada vuruldu. N.B. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada N.B’nin kazaen vurulduğu ifade edildi. Ayrıca konu ile ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı da kaydedildi. 

Valiliğin açıklaması şu şekilde: 

Karabağlar ilçemizde, 27.12.2023 günü saat 20.50’de Yunus Timlerince yapılan denetim esnasında “Bina veya eklentileri içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” suçundan 33 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı belirlenerek yakalanan, 1991 doğumlu N.B., 28.12.2023 tarihinde (bugün) gerekli sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettirildiği sırada kaçmaya çalışmış, yaşanan kovalamacada görevli polis memuru tarafından yakalanmış, bu esnada meydana gelen boğuşmada kazaen vurulmuştur. N.B., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.10 itibariyle hayatını kaybetmiştir.
 
Konu ile ilgili adlî ve idarî tahkikat başlatılmıştır.