GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ocak 2019 Cumartesi 10:48

İzmir’deki dev buluşmaya MHP'den 'katılma' kararı!

Cumhur İttifakı’nın İzmir görüşmeleri karara bağlandı. Buna göre MHP sadece Aliağa, Foça, Dikili, Narlıdere ve Çeşme’de aday çıkaracak. Gün içinde gerçekleşecek tanıtım programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifakın İzmir adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Zirveye MHP’den de katılım olacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti ile MHP arasındaki görüşmelerin İzmir ayağında sonuca ulaşıldı. Kesinleşen karara göre AK Parti 30 ilçenin 25’inde aday gösterecek. Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye ise 5 ilçe bırakıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının da Nihat Zeybekci olduğu dikkate alındığında AK Parti İzmir’de 26 sandıkta logosuyla yarışacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gün içinde kente gelerek Cumhur İttifakı’nın ilçe adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Halkapınar Spor Salonu’ndaki programa MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve teşkilat mensuplarının da katılacağı belirtildi.

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN İZMİR'DE! ADAYLAR AÇIKLANACAK

Bir önceki gece Urla’nın da AK Parti’ye verildiği öğrenilirken MHP sadece Aliağa, Foça, Dikili, Narlıdere ve Çeşme’de aday çıkaracak.