GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2017 Salı 12:36

İzmir'deki deniz grevinde son durum: Sendikadan 'zeytin dalı'

Büyükşehir Belediyesi ve sendika arasında tıkanan TİS görüşmeleri sonrasında başlayan grevde 21’inci güne girildi. Sendikanın Mali Sekreteri Yeşiltaş, “Bir adım daha gelirlerse bu iş çözülecek. O adımı atmamak için direnmemeleri gerek. İzmir halkını da rahatlatmamız gerekiyor” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZDENİZ'de çalışan 250 personeli kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde (TİS) Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile anlaşma sağlanamayınca başlayan grevde üçüncü haftaya girildi.

Geçtiğimiz hafta sendika yetkilileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları kentte bir araya gelirken Başkan Aziz Kocaoğlu ise Ankara’da grevin bitmesi yönünde temaslarda bulunmuştu.

Fakat toplantılardan bir sonuç çıkmayınca sendikanın grevi devam etmişti. Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Mali Sekreteri Cevahittin Yeşiltaş grevin 21’inci gününde Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Yeşiltaş, “Geçen Cuma toplantı yaptık. Bir iki hareketlenme oldu. Şimdi telefonla görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmeler devam ediyor ama sona gelemedik. Parayı konuşuyoruz. Başka bir meselemiz yok” dedi.

'BU HAFTA SONUÇ ÇIKMAZSA…'
Yeşiltaş sürece ilişkin ise, “Bir adım onlar geldi iki adım biz gittik. Onlar şimdi bir değerlendirme yapıyor, biz yapıyoruz. Yarın bir araya geleceğiz. Son bir görüşme daha yapacağız. Ondan sonra artık nereye giderse gidecek. Yapacak bir şey kalmıyor. Bu son görüşmeden uzlaşma çıkar diye bekliyorum. Zaten bu hafta çıkmazsa ondan sonra da sonuç çıkacağını sanmıyorum” diye konuştu.

'ŞEHRÜL-EMİN BİZDEN DAHA FAZLA SORUMLU'
Deniz ulaşımının sekteye uğraması sonrasında kentte oluşan trafik sorununa değinen Yeşiltaş, “Karşılıklı belirli adımlar atıldı. Sonuca doğru yaklaşıyoruz gibi geliyor. Trafik probleminin de farkındayım. Biz de istemeyiz İzmir’in bu kadar mağdur olmasını.  Ama önce Şehrül-Emin... (belediye başkanı) Şehrül- Emin’i bizden çok daha fazla sorumlu. O halkını daha fazla düşünecek. Bizim de yapacağımız bir şey yok. Biz de çalışanımızı düşünüyoruz. Ortak bir noktada buluşuruz diye tahmin ediyorum. Çünkü bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Bir iki adım daha atılırsa düğüm çözülür diye düşünüyorum. Şehrin sahibi belediye başkanıdır. Şehir bir bütündür. Dediğim gibi biz üzerimize düşeni yaptık. Zaten grev hakkımızı en son gün kullandık. Bizim niyetimiz halisti hala halis. Biz kimseyi mağdur etmek istemediğimizi hep söyledik. Aynı çizgideyiz. Bir adım daha gelirlerse bu iş çözülecek. O adımı atmamak için direnmemeleri gerek. İzmir halkını da rahatlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.