GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2024 Cuma 11:03

İzmir'deki büyük vurgunda dikkat çeken ifade: Ocakçı, FETÖ'yü suçladı!

İzmir'de, 'yüksek kar' vaadiyle, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklanan 28 kişiden Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı'nın (34) hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı. Eşinin imza ve tasarruf yetkisi bulunmadığını, evde sıkılmaması için şirkette yer verdiğini söyleyen, FETÖ üyeliğinden ihraç asker Ocakcı, FETÖ'cülerin hedefi olmuş olabileceğini söyledi. Kaçarken yakalanan Ocakcı, Kıbrıs'a da eşini ve kayınvalidesini bırakıp geri dönmek için gitmek istediğini ifade etti.

İzmir'de Ocakçı holding ve iştirakleri aracılığıyla kar payı dağıtma vaadiyle çok sayıda kişinin dolandırılmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Ocakcı Holding sahibi Sedat Ocakcı'nın (34) hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı.

Mağdurlara paralarını vermek ve borsadan çıkmayı istediğini söyleyen Ocakcı, soğuk cüzdanı kaçıran Salih Han'ın arkasında kimin olduğunu bilmediğini, şirketinde FETÖ'den atılan 3 kişinin bulunduğunu belirterek, "Bunlar bana karşı gelen FETÖ'cüler de olabilir. Salih'e cüzdanı nakde çevirsin diye verdim. Çalındığını, mesaj attığı zaman anladım. Dubai'ye kaçtığını öğrenince, polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Salih hakkında yakalama kararı var. Asıl parası çalınan ve mağdur olan benim" dedi.

EŞİ SOSYALLEŞSİN DİYE ODA VERMİŞ
Eşinin şirket faaliyetleriyle ilgisinin bulunmadığını söyleyen Ocakcı, "Evde durmasın, sosyal olsun diye ona şirkette bir oda yaptım. Odasında 'Yönetim Başkan Yardımcısı' yazmasına rağmen imza yetkisi yoktur. Soysal medyadaki paylaşımlar, ona sürprizlerimdir" dedi.

ÖDEMELERİ YAPACAKTIM
Olayların sosyal medyada yayılmasından sonra güven kaybettiğini, mafya tipli kişilerin hedefi olup tehdit aldığını belirten ve kaçarken yakalanan Ocakcı, Kıbrıs'a gitme amacının eşini ve kayınvalidesini bırakıp geri dönmek olduğunu ifade etti. Ocakcı'nın ifadesinde "Ödemeleri yapacaktım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum" dediği öğrenildi. (DHA)