GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Aralık 2017 Pazar 09:37

İzmir'deki amatör maçta büyük olay: Piknik tüpüyle saldırdılar!

Güzelbahçe' de oynanan maçta İzmirspor taraftarları, olay çıkardı. Taraftarlar sahaya ses bombası ve çaydanlık attı. Piknik tüpünü atmalarını polis engel oldu.

İzmir' in güzide kulübü İzmirspor, ilk yarının son maçında Güzelbahçe Belediyespor' a konuk oldu. Misafir türbininde bulunan aralarında kadınlarında bulunduğu yaklaşık 30 kadar İzmirspor taraftarı, maçın başlamasıyla birlikte küfürlü tezharühata başladı.

PİKNİK TÜPÜ MAÇA NASIL GİRER?
Taraftarlar, ev sahibi takımın  yönetici ve  yedek oyuncularının bulunduğu kulübeye ellerine ne geçirdiyse attı. Taraftarlar küfürle birlikte ,su şişesi, meşale, ses bombası ve çaydanlık attı. Atmaya çalıştıkları piknik tüpünü polis son anda engel oldu.Maçı Güzelbahçe Belediye Spor 4-3 kazanıp, ilk yarıyı 3' üncü sırada bitirdi.

Guzelbahçe Belediye Spor Kulübü Başkanı ve meclis üyesi Alpay Kandemir, bu çirkin olayı su şekilde anlattı

"Bugün spor adına bir iyi bir kötü olay oldu.Önce kötü olandan başlayayım misafir ettiğimiz İzmirspor'un 25-30 kişilik taraftar grubu stada geldiklerinden itibaren küfürlü tezahüratlara başladılar. Sahaya oyun esnasında ses bombası, meşale attılar. Küfürler hakaretler, kafamıza  su şişeleri ,hatta çay yaptıkları çaydanlığı bile attılar. Piknik tüpünü atar iken polis ellerinden aldı. Maçın hakemine, belediye başkanımıza yöneticilerimize tempo halinde küfür ettiler. Herşeyden önce tribünde 4 - 5 bayan taraftar vardı. Onların yanında ağza alınmayacak küfürler edildi, Benin de kafama su şişesi isabet etti, birşey olmadı.Ama emektarımız belediye çalışanımız Naci yi aralarına alıp yumrukladılar. iki polis memurunun gayretleri boşa çıktı. Şimdi kendilerine taraftar diyen ve İzmir Spor yönetimi tarafından kiralanan bir minibüs ile maça getirilen bu gruba ne isim verilir. Büyük İzmir Spor kulübüne bu taraftar grubu yakışmıyor.Biz mütevazi bir belediye kulübüyüz. İzmir Spor gibi dev bütçeler ile oynamıyoruz .Sonuç olarak para kazanmadı namağlup Güzelbahçe ye gelen İzmir Sporu kendi sahamızda 4 - 3 yendik ve devreyi  3' üncü larak tamamladık. Buda güzel olan taraftı.Antrenörlerimizi ve futbolcularımızı kutluyorum. Bizler Güzelbahçe de böyle taraftar grupları istemiyoruz" dedi. (Bahri KARATAŞ)