GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Mart 2021 Çarşamba 16:23

İzmir'deki PVC ayıbında geri adım!

Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları lojmanı olarak kullanılan ve İzmir'de saat kulesinin bulunduğu ilk yapı özelliği taşıyan tarihi binanın restorasyonu sırasında uygulanan PVC hatasında geri adım atıldı.

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in ilk saat kulesinin bulunduğu yapı özelliği taşıyan ve 2'nci Abdülhamit döneminden günümüze kalan 131 yıllık yapı için restorasyon çalışmaları başlarken skandal bir karara imza atılmıştı.

Tarihi yapıda restore çalışmaları yapımı sırasında PVC doğrama kullanıldığı bilgisini Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel gündeme getirmişti.

Yapıya takılan doğramalar vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, iddialara göre restorasyon kararı öncesinde Koruma Kurulu kararı alınmadı. Gerçekleştirilen restorasyon sonrası ise müdürlükten geri adım geldi. TCDD'ye bağlı yapıda gerçekleştirilen PVC işlemi, tepkiler sonrası geri söküldü.

SERTEL: DERHAL ESKİ HALİNE GETİRİN
TCDD Genel Müdürü’ne çağrıda bulunarak hatadan derhal dönülmesi gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Tıpkı Bodrum Kalesi'ni Sünger Bob haline getirdikleri gibi bu tarihi binayı da komedi bir hale sokmuşlar... Bu bina size babanızdan kalmadı. Derhal eski haline getirin" demişti.