GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Haziran 2017 Cuma 13:19

İzmir’deki 2 yeni üniversitenin kontenjanları- İzmir Demokrasi: 150 Bakırçay: 0!

İzmir’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan ve ismi değiştirilen İzmir Demokrasi Üniversitesi ile İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin kontenjanları belli oldu.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 15 Temmuz'daki darbe girişinin ardından kapatılan vakıf üniversitelerinden olan Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'nen adları değiştirilmiş,  Meclis Genel Kurulu'ndan geçen kanun teklifiyle Gediz’in adı İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin adı ise İzmir Demokrasi Üniversitesi olmuştu.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atanırken İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne yıl içinde herhangi bir atama gerçekleştirilmedi.

İZMİR BAKIRÇAY BAŞKA BAHARA!
Bu yıl içinde iki üniversitenin de faal olarak açılması beklenirken önemli gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından hazırlanan LYS 2017 Tercih Kılavuzu’nda İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ait bölümler tercih formunda yer alırken İzmir Bakırçay Üniversitesi kılavuzda yer bulamadı.

4 YENİ FAKÜLTE
İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde bu yıl İktisadi İdari Bilimler, Tıp, Mimarlık ve Mühendislik fakülteleri yer alacak. İktisat bölümüne 60, mimarlık bölümüne 40, Biyomedikal Mühendislik bölümüne 20, Tıp Fakültesi’ne ise 30 öğrenci alınacak.