GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Aralık 2022 Cumartesi 12:48

İzmir'de üretici birliği karıştı... Evraklar kaçırıldı iddiası!

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, aynı zamanda AK Parti İzmir İl yöneticisi Ferhan Eroğlu'nun, üretici olmadığı halde birliğe başkan olduğu ortaya çıktı. Bu gerçeğin tespitinden sonra dün gece birlikteki evrakların, dosyaların, birlik sekreteri başta olmak üzere bazı kişilerce kaçırıldığı öne sürüldü. Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Acar, "Bu arkadaşı birliğe başkan seçerken, SOYBİS projesine kayıtlı olmadığını bilmiyorduk. Bu saatten sonra Ferhan Eroğlu, istese de istemese de artık bize başkanlık yapamaz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde başkanlık krizi yaşanıyor. 1,5 yıl önce birlik başkanlığına getirilen, aynı zamanda AK Parti İzmir İl yöneticiliği görevini de yürüten Ferhan Eroğlu'nun, SOYBİS projesine kayıtlı olmadığının ortaya çıkması üzerine çıkan kriz, karakola kadar uzandı. Yönetim Kurulu üyeleri, 2 Aralık Cuma günü olaya el koymak isterken, birlik sekreteri ve bazı kişilerin birlikteki bilgisayar, evrak ve dosyaları kaçırdığı, bu olayların görüntülendiği ve karakolluk olunduğu öğrenildi.

DENETLEME KURULU'NA CEVAP: SOYBİS'E KAYITLI DEĞİL
Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Kaya'nın 21 Kasım 2022 tarihli dilekçesi  üzerine İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ferhan Eroğlu'nun, seçimin yapıldığı 30 Temmuz 2021 tarihi ve daha öncesinde SOYBİS'e kayıtlı olmadığı bilgisi, İl Müdürü Mustafa Özen tarafından verildi. Bu durumda yasal olarak Ferhan Eroğlu'nun başkanlık yapamayacağı ortaya çıktı. Daha önce Mordoğan Belediye başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinden AK Parti'den Karaburun Belediye Başkanlığı için aday adaylığı bulunan Ferhan Eroğlu'nun başkanlığı yok hükmünde sayılmasına yönelik denetim kurulu raporu hazırlandı. Ayrıca hem başkanlığının hem de üyeliğinin sonlandırılmasına karar verildi.

POLİSLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE DOSYALARI KAÇIRDILAR
İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Acar, Egedesonsöz'e gelişmeleri değerlendirdi. 1,5 yıl önce Ferhan Eroğlu'nu birliğe başkan seçerken, onun SOYBİS'e kayıtlı olmadığını bilmediklerini belirten Acar, 2 Aralık günü ve gecesinde yaşananları anlattı:

"Biz bu arkadaşı 1,5 sene önce İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanlığına seçtik. Ama biz bu arkadaşın SOYBİS'e kayıtlı olmadığını bilmiyorduk. SOYBİS'e kayıtlı olmadığını öğrenince, görevden almak istedik. 15-20 gündür uğraşıyoruz, alamıyoruz. 2 Aralık günü çok büyük maceralar yaşadık. Dosyaları vermek istemediler. İçerideki dosyaları kaçırmaya kalkıştılar. Olup bitenleri kameralara kaydettik. Polislerin yanında dosyaları aldılar. Gözümüzün önünde çantalarla evraklar kaçırıldı.Bilgisayarları götürdüler, bir şey yapamadık. Oradaki avukat, bizim derneğin avukatı değildi. Sabah 5'e kadar karakoldaydık. Birlik binası polisler tarafından kilitlendi. Tutanaklar tutuldu. Birlik  sekreteri Yasemin Arabacılar Sarısan, iki sefer eşyaları arabasına koydu. Karakola gelindiğinde Yasemin hanımın eşi faturaları çeplerine doldurdu. Çantayı, arabayı alıp kaçtı. Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi Ankara Caddesi üzerindeki birlik binamızda inanılmaz bir macera yaşadık."

YÖNETİM KURULU, KENDİ İÇİNDEN YENİ BAŞKANI SEÇECEK
Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili soruya Ali Rıza Acar, şu yanıtı verdi:

"Halen birliğin başkanı olarak görünen Ferhan Eroğlu, binada yoktu. Pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısına katılacağını söyledi. Pazartesi günü bu sorunu kökten çözeceğiz. Ferhan Bey başkanlığı istese de istemese de bırakacak. Kanunen başkanlık yapması, birliğimizde üye olarak yer alması artık mümkün değil. Yönetim kurulunun içinden yeni bir başkan seçeceğiz. Orada başkanız diye oturuyorlar, geziniyorlar. Kimin ne ihtiyacı var, soran yok. Biz iş yapan bir yönetim ve başkan istiyoruz. Bu zamana kadar birliği yeterince yediler. Gelen yedi, giden yedi. Bundan sonraki süreçte bu düzen değişecek. Ferhan Eroğlu'nun arkasında hiç kimse yok, bakanlık da yok. Kendisi AK Parti'de görev yapıyor. Ferhan Bey, ikide bir, kanun kanun diyor ama kanunsuz bir şekilde birliğimize başkan oldu. Pazartesi günü bu sorunu kökten çözeceğiz."

NEZARETTEKİ KARI KOCA SAVCILIKTA İFADE VERECEK
Evrakları kaçırmakla suçlanan birlik sekreteri Yasemin Arabacılar Sarısan'la ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, Sarısan'ın eşiyle birlikte nezarethanede oldukları ve bugün savcılıkta ifade verecekleri öğrenildi.Arabanın bulunması için çalışma yürütüldüğü ifade edildi.