GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Mayıs 2023 Salı 10:24

İzmir’de ticaret odası başkanına ‘beyaz kod’ şoku!

Devlet Hastanesi’ne eşini tedavi ettirmek için giden ve hakkında ‘beyaz kod’ şikayeti verilen  Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun konuyla ilgili sitemde  bulunurken, “Yeni hastane yapılması için her ortamda dil döktük, kalem oynattık. 20 yıl sonra hayalimiz gerçekleşti. Ama bizim yeni devlet hastanesi binasına değil, adam gibi yönetim ve insan gibi doktorlara ihtiyacımız varmış. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Türkiye'de son dönemlerde fazlaca yaşanan ve suistimal edilmesi sebebiyle çokça mağduriyete de neden olan ‘beyaz kod’ uygulaması bu kez Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’u mağdur etti.

Torbalı Güncel’in haberine göre Torbalı Devlet Hastanesi’ne giden Olgun, sıranın kendisinde olduğunu belirtmesi sonrası  doktorun beyaz kod uyarısı aldığını iddia etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuran Olgun, “Şu yeni Devlet Hastanesi binasının yapılması için ne emekler verdik. Bu doktorlar ve yönetime hakkımı helal etmiyorum. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

'SIRA BİZDE' DEDİM, PANİKLEYİP BEYAZ KOD VERDİ!
Süreç hakkında açıklamalara bulunan Olgun, “Eşim fenalaşınca hastaneye götürdüm. Sıraya girdim, yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra acile aldılar. Öncelikli hasta olmamıza rağmen doktor hanım bizden sonra gelen iki kişiyi aldı. Ben de sıranın eşimde olduğunu söyleyince doktor panikleyip beyaz kod istedi.” dedi. Akabinde polislerin kendisini emniyet noktasına götürdüğünü ifade eden Olgun “Neye uğradığımı şaşırdım. Küfür, hakaret ve ya şiddet olmadan beyaz kod istenir mi? Polis noktasındayken benden 5 dakika önce bir öğretmene beyaz kod verildiğini gördüm. Beyaz kod vererek beni lekeleme hakkı var mı? Hakaret, şiddet veya tehdit olmadan nasıl beyaz kod veriliyor.” dedi.

İNSAN GİBİ DOKTORLARA İHTİYACIMIZ VAR
Gerek gazeteci gerekse de oda başkanı olarak yaklaşık 20 yıl boyunca yeni hastane yapılması için mücadele verdiğini dile getiren Olgun “ 20 yaşından beri insanımızın Tire Devlet Hastanesine gitmesi ağırıma gitti. Yeni hastane yapılması için her ortamda dil döktük, kalem oynattık. 20 yıl sonra hayalimiz gerçekleşti. Ama bizim yeni devlet hastanesi binasına değil, adam gibi yönetim ve insan gibi doktorlara ihtiyacımız varmış. Hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı.