GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ağustos 2018 Çarşamba 07:49

İzmir’de sokak isimleri değişti: O ilçede 'Osmanlı' rüzgarı

Kentte bulunan bazı sokaklara yeni isimler verilirken bazılarında ise değişikliğe gidildi. Kiraz’da ise çok sayıda sokağa Osmanlı Devleti padişahlarından bazılarının isimleri verildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayında gerçekleştirdiği olağan meclis toplantıları sonrasında kentteki bazı sokak isimlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca bazı yeni sokaklara ise isimler verildi.

En dikkat çeken isimlendirmeler ve değişiklikler AK Parti’nin iktidar olduğu ilçe Kiraz’da gerçekleşti. Kiraz Belediyesi’nin meclis toplantısında karara bağlanan ve Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine gönderilen önergeler çerçevesinde, İstiklal Mahallesi’nde bulunan bazı sokaklara, Beyazıt Sokak, Yıldırım Sokak, Orhan Gazi Sokak, Ertuğrul Gazi Sokak ve Asaf Hancı Sokak isimleri verildi. Öte yandan Beyazıt Sokak’ın daha önceden kullanıldığı tespit edildiği için bu nokta 2. Abdülhamit Han Sokak olarak adlandırıldı.

Ayrıca Gaziemir’de bulunan Gazi Mahallesi’ndeki 28/25 no’lu sokağa ise İstanbul Kağıthane Asayiş ekipler Amirliği'nde görevli iken DHKP-C terör örgütü tarafından açılan silahlı saldırı sonucunda şehit olan Polis Memuru Mehmet Şerif Kurt’un adı verildi.

Öte yandan Buca’nın Yenigün Mahallesinde bulunan 268 no’lu sokağın niteliği değiştirildi. Değişiklik sonrası cadde olan mevkiye Nazım Hikmet Caddesi ismi verildi. Ancak Kaynaklar Mahallesi’nde bulunan ve bu değişikliğin yapılmasıyla birlikte tekrarlı duruma yol açacak olan Nazım Hikmet Meydanı adının da Kaynaklar Nazım Hikmet Meydanı şeklinde dönüşmesi kararlaştırıldı.