GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ocak 2017 Pazartesi 14:56

İzmir’de şok eden görüntü: Din görevlisinden hayvanlara bakan yaşlı kadına saldırı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde kör ve sakat bir köpeğin bakımını yapan 74 yaşındaki Fatma Özkan, İzmir Müftülüğü’nde din görevlisi olarak çalışan M.Ö'nün saldırısına uğradı. Şiddet görüntüleri sosyal medyada yankı uyandırırken M.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ender Aldanmaz/EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Balçova ilçesinde yaşanan ‘kedilere mama kavgası’ ile ilgili çıkan olay hafızalarda yerini korurken bu kez bir başka olay Torbalı’da yaşandı.

Ayrancılar Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Fatma Özkan, evinin bulunduğu sitenin bahçesinde sakat ve kör köpeğin bakımını üstlendi. Köpeğin yanı sıra civardaki sokak hayvanlarının da bakımını yapan yaşlı kadın komşusu olan ve İzmir Müftülüğü’nde din görevlisi olarak çalışan M.Ö. ve eşi, tarafından önü kesildi.

“Bu köpeğe bakmayacaksın” diyerek şiddet uygulamaya başlayan M.Ö, iddiaya göre Fatma Özkan’ın ilk olarak göğsüne vurdu ve yaşlı kadının elindeki pazar arabasını yere çarptı. Hızını alamayarak sitede bulunan kedi barınaklarını da dağıttı. Kedi barınaklarını dağıttıktan sonra yaşlı kadının üzerine tekrar yürüyen M.Ö.’yü site görevlisi güç bela durdurduğu kameralara yansıdı.

- VİDEO: İŞTE O SALDIRI ANLARI…

UZLAŞMA İSTEDİ, REDDEDİLDİ
Olay hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırırken Ege Hayvan Hakları Federasyonu, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ‘kadına şiddet ve saldırı’ suçlamasıyla M.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyon üyeleri ise İzmir Müftülüğü’ne dilekçe göndererek kişi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Egedesonsöz’e konuşan Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayriersoy, olaya el koyduklarını ve Fatma Özkan’a sahip çıktıklarını belirtti. Bir din görevlisinin böyle bir fiile girişmesinin şaşkınlığını yaşadıklarını belirten Bayriersoy, “Ayrıca MOBESE kameraları görüntülerinin izlenmesini istedik. Çünkü kadının göğsüne bir yumruk atıldı. Bunu yapan bir din görevlisi. Gönül gözü açık olan kişiler doğaya ve hayvanlara yardım eder. Dinimizde bunu emreder. Bir din göevlisinin uyguladığı şiddetin şaşkınlığını yaşıyoruz. Bir büyüğümüze çok büyük saygısızlık edildi. Suç duyurusunda bulunmamızın ardından din görevlisi, avukatı aracılığıyla bizimle uzlaşmak istediğini söyledi. Bunu reddettik” dedi.

Şiddet görüntüleri kameralara yansırken yaşanan olay sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.