GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ekim 2017 Cuma 09:07

İzmir'de siren sesleri yükseldi, acı haber geldi! Şehitler ve yaralılar var!

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, iddiaya göre bir aracın sıkıştırmasıyla kontrolden çıkan içinde göreve giden 5 polisin bulunduğu otomobil, beton bariyere çarptı. Kazada polis memurları 27 yaşındaki Erdem Öge ve 24 yaşındaki Tolga Hakyimez şehit oldu, 3 polis ağır yaralandı.

Kaza, bugün sabah saatlerinde Kazımdirik Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. Konak'tan Bornova yönüne giden, içinde göreve giden 5 polisin bulunduğu 45 HA 1632 plakalı otomobil, iddiaya göre başka bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıktı.

Savrulan otomobil, yol kenarındaki beton bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle polis memurları Erdem Öge ve Tolga Hakyimez araçtan yola savruldu. Kazayı gören çevredekiler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Öğe ve Hakyimez'in kaza yerinde şehit oldukları belirlendi.

Araçta bulunan ve kazada yaralanan polis memurları 24 yaşındaki Enis Davarcı ve 25 yaşındaki Sinan Şentürk Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, 25 yaşındaki Hüseyin Kurnaz ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı. 3 yaralının sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.



Kazada şehit olan polis memurları Erdem Öge ve Tolga Hakyimez'in cansız bedenleri savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

DÖNEM ARKADAŞLARIYMIŞ
İzmir'de 6 ay önce göreve başlayan dönem arkadaşı 5 polisin bugün izinli oldukları ve günü birlikte geçirmek için buluşup yola çıktıkları öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, 3 yaralı polisi hastanede ziyaret ettiğini, hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirterek, "Ülkemizin en büyük sorunu trafik terörüne 2 arkadaşımızı kurban verdik. Trafik kazalarını azaltmak için çok büyük mücadelemiz var. Ölen arkadaşlarıma Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı arkadaşlarımın ziyaretlerinde bulundum. Bütün doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar. 3'ünün de hayatı tehlikeleri var" dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ, YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 2 polis memurunun yaşamını yitirdiği, 3 polisin de ağır yaralandığı trafik kazası sonrası Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tedavileri yoğun bakım servisinde devam eden polisler Enis Davarcı ve Sinan Şentürk’ü ziyaret etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yoğun bakım servisinde tedaviye alınan polis memurlarını ziyaret eden Prof. Dr. Budak, tıbbi olarak yapılması gereken her şeyi yaptıktıklarını söyledi. Prof. Dr. Budak, “İzmir’imizi yasa boğan trafik kazasında yaralanan polislerimize acil servise getirilir getirilmez hekimlerimiz, gerekli müdahaleleri hiç vakit kaybetmeden yaptı. Ben de müdahaleleri yakından takip ettim. Polislerimiz, acil servisten yoğun bakım servisine alındı. Şu anda tedavileri yoğun bakımda devam ediyor. Ege Üniversitesi olarak tıbbi anlamda yapılması gereken her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İki polis kardeşimize acil şifalar diliyoruz" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cemil Gürgün ise yaralı polislerin durumuyla ilgili, “Polislerimizde kazaya bağlı yaygın vücut travması ve çoklu kırıklar mevcuttu. Birinin aynı zamanda kafatasında da kırıklar var. Şu an bilinçleri açık, hayati fonksiyonları stabil seyrediyor. Bundan sonra ilk 24 ve 48 saatlik süre çok önemli. Herhangi bir komplikasyon çıkmazsa durumlarının daha iyi olacağını tahmin ediyoruz" diye konşutu. (DHA)