GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Kasım 2023 Pazartesi 13:29

İzmir'de silahlı Gazze eylemi!

İzmir’in Konak ilçesinde Muhammet isimli bir genç, İsrail bayrağının üzerine basarak eline aldığı silahı başına dayadı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Polisin ikna çabaları sonucu şüpheli şahıs etkisiz hale getirildi. Muhammet'in Pakistan uyruklu olduğu öğrenildi.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Vakıf Katılım’ın Muhammet isimli bir genç elindeki silahı başına dayayıp intihar girişiminde bulundu.

Yüzü maskeli olan genç İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti ve iki adet İsrail bayrağının üzerine bastı.

Olay yerine aracıyla gelen şahsın, başına silah dayamadan önce yolu arabasıyla kestiği belirtildi.

2 SAAT SONRA İKNA EDİLDİ
İzmir'de elinde Türk bayrağı olan, yere serdiği İsrail bayrağının üzerine basıp, başına tabanca dayayan kişi, polis ekiplerince 2 saatte ikna edildi. Tabancayı bırakıp, gözyaşları içinde teslim olan protestocunun Pakistan uyruklu ve ön isminin Muhammet (23) olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ
Pakistan uyruklu protestocunun daha önce de intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.  Protestocunun olay yerine geldiği otomobili kiraladığı firmanın sahibi Ersin Pekinkayan, "Bu kişi 2022 yılında da intihar teşebbüsünde bulunmuş. Duyduğumuz kadarıyla karnına dayadığı tabancayı ateşlemiş ve kendi kendini yaralamış. Bunalımda olduğu için bugün de  böyle bir eyleme kalkıştığını düşünüyorum. Anne ve  babasını kaybetmişti. 1 yıllık müşterimdir. Arabayı kiralarken ne yapacağını sormadım" dedi. Protestocunun polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (Haber Merkezi- DHA)